Вучић одбојкашицама: Хвала вам што сте нас научиле како се иде до циља

Одбојкашице Србије, које су у суботу освојиле Светско првенство у Јапану, у Председништву је дочекао Александар Вучић. Председник Србије и председник РС Милорад Додик добили су од репрезентације Србије лопте са потписима свих играчица, а Вучић је добио и златну медаљу. Од 18 часова свечани дочек испред Старог двора.

Хвала вам што сте нас научиле како се иде до циља и на срећи коју сте нам донеле, рекао је данас председник Србије Александар Вучић чланицама женске одбојкашке репрезентације, а оне су узвратиле захвалношћу за безрезервну подршку коју им је пружио и коју су, како је на пријему код председника рекла капитен Маја Огњеновић, осетиле у сваком тренутку током такмичења.

Вучић је примио женску одбојкашку репрезентацију Србије, која је освојила златну медаљу на Светском првенству одржаном у Јокохами, у згради Генералног секретаријата председника Републике, и пренео им захвалност читаве земље због радости коју су донеле.

Председник Србије рекао је да су победе наших девојака у Јапану обрадовале све грађане Србије и приметио да је злато само за одважне, за храбре, за оне који су спремни на жртву.

"Хвала вам што сте нам свима показале лекцију на који начин се долази до циља. Хвала за све што сте урадиле, и на срећи коју сте нам пружиле", рекао је Вучић.

"Ми вас молимо да наш народ још много пута обрадујете, а ми ћемо моћи да вратимо изградњом нових објеката", рекао је.

"Честитам капитену Маји Огњеновић и свим играчицама на великом заносу. Поменуо сам поен на 13:12, кад су цела Србија и Република Српска дрхтале, а ви сте биле смирене", рекао је председник Вучић одбојкашицама.

"Издржале сте, биле уверене да побеђујете – алал вера још једанпут...", поручио је Вучић и додао: "Надамо се да ћете донети злато и са Олимпијских игара, а ако и не буде, толико сте злата донели овој земљи да ћемо увек бити задовољни."

"Србија је поносна на вас, а ви гледајте да се јошš неколико пута вратите са оваквим одличјима. Живела Србија", закључио је Вучић.

Капитен Маја Огњановић захвалила је у име целог тима председнику Србије на подршци и пријему.

"Наш пут до медаље заиста није био нимало лак, али смо изузетно срећне и поносне када освајамо медаље за нашу државу и народ. Даћемо све од себе да тако буде и у будућности. Хвала вам на безрезервној подршци, верујте да смо је осетиле у сваком тренутку такмичења и она нам је пуно значила", рекла је Огњановићева.

Она је председницима Србије и РС уручила поклоне – одбојкашке лопте са потписима свих играчица и чланова стручног штаба, а од селектора Зорана Терзића председник Србије добио је златну медаљу са Светског првенства у Јапану.

Председник Републике Српске Милорад Додик рекао је да је посебно поносан што су Тијана Бошковић и Бранкица Михајловић дале печат злату као одбојкашице рођене у Српској.

"Увек нам је драго када у репрезентацији Србије имамо играчице са наших простора. Желим им још успеха", поручио је Додик и додао да му је драго што је председник Србије показао спремност да се сви проблеми у Савезу реше.

Први човек Одбојкашког савеза Србије Зоран Гајић истакао је да је веома срећан због сјајног резултата у Јапану, као и због тога што држава зна да цени успех.

"Хвала председнику Вучићу што ћемо до краја недеље добити премије. Сећам се када је то морало да се чека по годину и више дана... Нама сада то пуно значи", рекао је Гајић.

Број коментара 52

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво