Зоран Гајић за РТС: Тимски дух је назаслужнији за овакав успех

Велики тријумф одбојкашица Србије, освојена златна медаља на Светском првенству у Јапану, председник Одбојкашког савеза Србије Зоран Гајић је прокоментарисао као велики успех најколективнијег колективног спорта. Јавно је честитао одбојкашицама и стручном штабу репрезентације.

„Одбојка је најколективнија од свих колективних спортова. То је увек екипа. Морам овом приликом да им честитам, овако јавно, на томе што никио није тражио никакав специјан статус. Што су сви били подређени колективу. Имамо једног МВП-а Тијану Бошковић, која је једна предивна особа. Због чијих спсилхолошких квалитета та екипе делује онако јединствено, наровно уз заслуге тренера и свих осталих играчица", рекао је Зоран Гајић на питање ко је најзаслужнији за овако велики успех.

Рад, припреме, селектор или неки појединац, ко је најзаслужнији?

„Теорија и пракса су то доказале. Неколико карика за успех у спорту чине лацан. Онолико је ланац јак, колико је јака најслабија карика. Значи најважније вам је оно што је најслабије и на томе морате увек да радите. За екипу Србије, је можда то, што и селектор увек говори, је игра у одбрани, игра у транзицији и заштита сопственог нападача. За неку другу екипу је проблем да има бољи напад или нешто треће", рекао је Гајић.

Обе одбојкашке селекције су се спремале на Палама, јако дуго, колико је то имало утицај?

„Наш календар зависи од светске федерације. Посебно треба честитати девојкама јер њихов рад је почео још 23. априла и завршиће се 21. октобра. То је буквално скоро 181 дан. Од тих дана 18 су провеле на Палама, а мушкарци 15. То им је био један веома, веома пријатан боравак и добар су посао урадиле тамо, тако да се и овом прилом захваљујем људима који су нам помогли".

Шта је потребно да би се овакав успех наставио?

„Сигурно да је потребно да се настави са оваквим радом, што се тиче Савеза и националних селекција то ћемо сигурно да урадимо. Увек истичем да је основна челија производње нових играча клуб. Ситуација што се клубова тиче није нам толико сјајна. Тако да је то на нивоу локалних самоуправа и овом приликом апелујем да помогну одбојкашким клубовима, колико је то могуће", додао је Зоран Гајић.

Девојке су прве на планети, мушкарци су четврти, да ли можемо да кажемо да у овом тренутку играмо најбољу одбојку на планети?

„Да ли играју најбољу одбојко или не то незнам. То није ни циљ. Циљ је да победиш. Тренингом се учи да се победи, ако се још и одигра добро, то није лоше. Данас су одбојкашице показала најважнију ствар - и кад не играју најбоље да умеју да победе, зато су шампионке", закључио је Зоран Гајић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво