Бошковићева: Сад следи оно право; Огњеновићева: "Гинуле" смо...

Српске одбојкашице Тијана Бошковић, Маја Огњеновић и Бранкица Михајловић истакле су да су пресрећне и поносне што су победом над Холандијом избориле историјско финале на Светском првенству у Јапану. Српкиње су савладале Холандију са 3:1 (25:22, 26:28, 25:19, 25:23) и обезбедиле другу светску медаљу, после бронзе управо у Јапану пре 12 година.

"Држале смо се заједно од почетка утакмице, иако је Холандија играла сјајно. Није било лако, али драго ми је што смо све завршиле у нашу корист. Срећне смо, али оно право тек следи и даћемо све од себе за злато", рекла је Бошковићева.

Капитен Маја Огњеновић признала је да јој је овај дуел са Холанђанкама био најтежи у каријери.

"Било је пуно набоја и емоција, а нисмо се обазирале на претходни пораз од Холандије. Превелики је улог био, бориле смо се као никада до сада и 'гинуле' једна за другу. Сада морамо да се одморимо и хладне главе дочекамо финале", истиче Огњеновићева.

Бранкица Михајловић, која је освојила поене за тријумф, каже да је трећи сет био одлучујући.

"Јако смо задовољне и поносне, било је физички и психички исцрпљујуће. Холанђанке играју јако, добро су се спремиле... Драго ми је што смо успеле да издржимо све њихове нападе и преокренемо. Најбитније сада је да се одморимо и спремимо за финале", закључила је Михајловић.

За златну медаљу наше девојке играју против Италијe у суботу од 12.40.  

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво