Одбојкашице у финалу, надиграле и Холандију, против Италије за злато

Одбојкашице Србије у драматичном мечу савладале Холандију са 3:1 (25:22, 26:28, 25:19, 25:23) и пласирале се у финале Светског првенства. Реванширале су се за пораз у групној фази такмичења и први пут у историји обезбедиле пласман у завршницу Светског шампионата. За злато наше девојке играју против Италијe у суботу од 12.40.

У репризи европског финала поново су славиле победу изабранице Зорана Терзића и обезбедиле медаљу, другу на планетарном првенству после бронзе 2006. године, такође у Јапану.

Уједно, Србија се реванширала Холанђанкама за убедљив пораз на истом турниру у Фајнал-сиксу, сада са опорављеном Тијаном Бошковић, која је доминирала цео меч.

Репрезентација Србије у борби за светско злато играће против Италије, која је у другом полуфиналу после драме победила Кину са 3:2 (25:18, 21:25, 25:16, 29:31, 17:15).

Финале је на програму у суботу од 12.40 по средњоевропском времену, а за треће место од 10.20.

Наше одбојкашице су повеле освајањем првог сета са 25:22, али су Холанђанке одмах узвратиле и изједначиле на 1:1 освојивши други сет са 28:26.

Изабранице селектора Зорана Терзића нису у наставку изгубиле концентрацију па су трећи сет освојиле са 25:19, да би са сигурном игром наставиле и у наредном сету у коме су осигурале победу и пласман у финале.

Ток меча:

08.52 – Крај четвртог сета, Србија је у финалу Светског првенства! Сјајна игра одбојкашица Србије на почетку четвртог сета и вођство од 3:0. Али Холанђанке успевају да сустигну разлику и одржавају нерешен резултат све до финиша сета, када наше одбојкашице поново преузимају предност и завршавају сет са 25:23 за пласман у финале Светског првенства.

08.14Србија осваја трећи сет и поново води. У трећи сет Холанђанке улазе много сигурније него на почетку меча и на самом почетку имају предност од 9:5. Ипак, Српкиње успевају да изједначе на 12:12, а потом после дуге изједначене борбе и поведу са 22:17. Потом су сигурном игром сет привеле крају у своју корист са 25:19.

07.46 – Други сет у драматичној завршници добијају Холанђанке са 28:26 и успевају да изједначе на 1:1. И у други сет одбојкашице Србије улазе сигурно освајајући предност од неколико поена на самом почетку. Успевају да одрже ту разлику до самог финиша сета, када на 21:20 Холанђанке успевају да начине преокрет серијом од чак четири поена. Ипак, Српкиње изједначују, али не успевају да начине преокрет и Холанђанке освајају други сет са 28:26.

07.07 – Наше одбојкашице су силовито ушле у меч и одмах повеле са два поена разлике, али Холанђанке успевају да пониште разлику и одржавају нерешен резултат све до средине сета, када Србија поново преузима вођство – 13:10. Изабранице селектора Терзића потом успевају да одрже предност све до краја првог сета, који освајају са 25:22.

06.41 – Почео је меч одбојкашица Србије и Холандије за пласман у финале.

Број коментара 22

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво