Србија на корак од полуфинала, „смечоване“ Јапанке

Србија – Јапан 3:0 (25:19, 25:18, 25:23). Одбојкашице Србије победом над домаћином Јапаном пришле су на корак од полуфинала Светског првенства. Наредни меч наше одбојкашице играју против Италије у уторак од 9.10.

Наше одбојкашице су успеле да се реванширају Јапанкама за пораз у другој фази такмичења. Показале су да су квалитетнији ривал и лако дошле до максималне победе и приближиле се на корак од борбе за медаље.

Одличну игру у првом сету наше одбојкашице нису крунисале убедљивом разликом. Наиме, водиле су са 20:11, али су противнице искористиле опуштање наших девојака у финишу сета и разлку смањиле на подношљивих шест поена разлике - 25:19.

Слична слика и у другом сету, поново су наше одбојкашице константно водиле и повећавале предност да би у финиш сета ушле са предношку од 20:13. Поново мали пад у игри наше селекције и Јапанке смањују разлику на 23:18, Терзић реагује тајм-аутом. Наше одбојкашице потом везују два поена и освајају други сет.

Највећи отпор противница у трећем сету. У игри поен за поен противнице су константно водиле. Наше су тек средином сета повеле са 12:10, потом и са 14:12, тада су противнице успеле да вежу четири поена и на другу паузу оду са предношћу од два поена. Србија успева да изједначи на 17:17, али Јапанке успева ју да вежу два поена и у финиш уђу са два поена предности - 20:18. Ипак наше успевају да се извуку и преокрену на 23:22. Потом користе прву меч лопту за коначних 25:23 у трећем сету.

Наредни ривал наше селекције је Италија, тај меч на програму је у уторак од 9.10. Предходно ће у понедељак свој меч одиграти Јапан и Италија. Наше одбојкашиће већ у понедељак могу да се пласирају у полуфинале, уколико Италија савлада Јапан.

Ток меча:

14.00 - Крај меча. Трећи сет, Србија - Јапан 25:23. Равноправна борба на старту трећег сета, на првој паузи противнице имају предност - 8:6. Наше успевају да изједначе на 10:10, а потом и поведу са два поена разлике. До другог техничког тајм-аута Јапанке праве преокрет серијом од четири везана поена и воде са 16:14. Србија успева да изједначи на 17:17. Међутим, противнице поново везују два поена, што је приморало Терзића да новим тајм-аутом повеже редове наше селекције. У финиш сета ушло се при вођству противница од 20:18. Србија успева да изједначи на 22:22. Селектор Јапана реагује тајм-аутом. Наше прелазе у вођство 23:22, а потом долазе до меч лопте, користе је и решавају сет и меч у своју корист.

13.25 - Крај другог сета, Србија - Јапан 25:18. На првом техничком тајм-ауту наше имају пет поена предности 8:3. После паузе Јапанке успевају да смање на 9:6. Србија поново враћа плус пет - 11:6. До другог техничког тајм-аута наше повећавају разлику на плус седам, 16:9. У финиш сета улазе са истом предношћу - 20:13. Мали пад у игри наше селекције и јапанке смањују разлику на 23:18, потом наше везују два поена и освајају сет.

12.51 - Крај првог сета, Србија - Јапан 25:19. Јапанке су водиле до резултата 5:4, онда наше девојке везују четири поена и на први технички тајм-аут одлазе са три поена предности. После пазе противнице освајају поен, уследила је нова серија наших и експресно долазе до 13:6. Ову предност успевају да задрже до друге паузе - 16:9. У финишу сета Србија има предност од 20:11. Јапанке потом везују три поена. Ново опуштање наших при резултату 23:14, противнице везују пет поена и смањују на 23:19. Селектор Терзић тајм-аутом прекида серију противница. Потом Србија везује два поена и осваја сет.

12.20 - Почео је меч...

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво