Први пораз одбојкашица Србије

Одбојкашице Србије доживеле су први пораз на Светском првенству, пошто су са 3:1 у сетовима изгубиле од селекције домаћина Јапана.

Меч у Нагоји трајао је два и по сата, а резултат по сетовима био је 25:15, 23:25, 23:25 и 23:25. Без обзира на пораз, Српкиње су обезбедиле Фајнал-сикс и прве су у групи са 21 бодом, истим као Холандија и Јапан, али уз бољу поен-разлику.

Почетак и игра српског тима у првом сету није наговештавао негативан исход. Убедљив напад, сигурна игра у одбрани и на крају 25:15.

Међутим, други и трећи сет донели су много бољу игру домаће селекције, која је преузела иницијативу и искористила је да готово на идентичан начин реши други и трећи сет у своју корист истим резултатом – 25:23.

Четврти сет донео је нешто бољу игру Србије, али је, као по правилу, више нерава и среће у завршници сета имао јапански тим (још једном 25:23), који сада има исти скор као и састав Зорана Терзића и Холандија – 7:1.

Наредни ривал Србије је управо Холандија, у четвртак од 9.10, овај меч ће одлучити ко ће бити први у групи.

Ток меча:

14.44 – Крај четвртог сета (25:23) и меча, који је Јапан добио са 3:1.

14.11 – Јапан осваја и трећи сет, идентичним резултатом 25:23 и прелази у вођство. Врло слична ситуација као у другом сету виђена је и у трећем. Јапанке у предности, Српкиње врло близу, али на крају у неизвесном финишу сет припада домаћој екипи.

13.37 – И то се догодило, српске одбојкашице су изгубиле први сет на СП! Домаћа селекција је неизвесни други сет решила у своју корист са 25:23. Јапанке су водиле од почетка до краја сета, али су играчице Зорана Терзића озбиљно припретиле у финишу. Ипак, нису имале снаге за преокрет па је резултат сада 1:1. 

12.55 – Српске одбојкашице убедљиве у првом сету против Јапана, освојиле су први део игре са 25:15. Одлучујућу предност Тијана Бошковић и екипа оствариле су између два техничка тајм-аута.

12.30 – Почео је меч.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара