Одбојкаши у полуфиналу СП, упркос поразу од Пољске

Одбојкашка репрезентација Србије поражена је од селекције Пољске са 3:0 (26:28, 26:28, 22:25) у сетовима, али је захваљујући поен количнику успела математички да обезбеди пласман у полуфинале СП у Торину.

Поново је Пољска успела да слави над нашом селекцијом, овога пута знатно теже него прошлог пута, али најважније је да се Србија пласирала у полуфинале Светског првенства.

Веома неизвесно било је у прва два сета, који су завршени резултатом 28:26 за Пољску. 

У оба сета Србија је имала осетну предност од три, односно четири поена, али је Пољска уз мало среће успела да користи велики број сервис грешака наше селекције, резултатски се врати и на крају у оба наврата освоји сет.

Србија је више од 16 поена изгубила у два сета само на основу сервис грешака и тако пропустила шансу да освојеним сетом избори пласман у полуфинале.

Ипак то је остварила великим бројем освојених поена у мечу, односно такозваним поен количником.

Србија ће после сутрашњег меча између Пољске и Италије знати са ког места иде у полуфиналеи ко ће јој бити противник.

Пласман међу четири најбоље селекције већ су обезбедили Бразил и САД. 

Овако је протекао меч: 

22.12 – Крај меча, пораз Србије од Пољске од 3:0 у сетовима, али се Србија захваљујући великом броју поена односно поен количнику успела да се пласира у полуфинале.

21.41 – Пољска истим резултатом осваја и други сет (28:26). Поново рововска борба Србије и Пољаске, која нажалост поново припада Пољацима. Изабраници селектора Грбића имају великих проблема на сервису, пошто су у оба сета направили по осам сервис грешака. Након велике резултатске клацкалице, Пољаци уз мало и среће стижу до предности од 2:0 у сетовима.

21.04 – Након велике неизвесности и борбе, Пољска осваја први сет резултатом 28:26. Имали су "орлови" повољан резултат готово читав сет у којем су водили 18:14 и 21:18, али су Пољаци искористили велики број сервис грешака наше селекције и на крају успели да са 28:26 освоје први сет.

20.30 – Почео је меч.

20.25 – Обе селекције су изашле на терен, у току је интонирање химни.

20.00 – У мечу у Групи И Америка је са 3:0 савладала Русију и пласирала се у полуфинале.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво