Србија против Француза за крај поста; Грбић: Победа води даље

Одбојкашка репрезентација Србије утакмицом против Француске у Варни започиње другу фазу Светског првенства које се одржава у Италији и Бугарској. Србија има 12 бодова, један више од Француске, и освајањем три бода би задржала шансу да се против Пољака бори за прво место у групи. Уткамица између Србије и Француске игра се од 16 сати.

Тим Николе Грбића пренео је 12 бодова и скор 4-1 из Барија у Варну, где ће му ривали после Француске бити још Аргентина и Пољска у борби за место међу шест најбољих.

"Сваки бод и победа су изузетно важни, а не меримо се само са нашом групом, већ и осталим селекцијама. Противници су све тежи, добро смо се показали, подижемо форму и надам се да ће се права игра наставити", рекао је Грбић.

Он је подсетио да Французи не леже његовој селекцији последњих година, али да верује да ће се исправити скор.

"Овог лета смо два пута играли против њих и то егал. Нису тако убедљиви као током Лиге нација и прошле године... Ипак, када дођу овакве утакмице очекујем да ће одиграти најбољу одбојку. Победа над Француском приближава нас пласману у следећи круг".

Одбојкаш Марко Подрашчанин додаје да податак од седам година без тријумфа над Француском у званичним мечевима не сме никога да оптерети.

"Пријатељске утакмице смо јако добро играли, једну смо победили, а једну изгубили тесно. Одиграли смо добро први део турнира, а сваким мечом играмо све боље. Верујем да ћемо бити прави против Француске".

Његов саиграч Марко Ивовић истиче да је постојао и психолошки проблем против Француске.
"Сада смо се подигли морално и самопоуздање, то ће нам значити јер имамо негативан скор са Французима. Надам се да ћемо показати добру игру у Варни и отићи у наредну рунду", закључио је Ивовић.

Најбоље четири репрезентације из исто толико група иде у трећу фазу, уз још две другопласиране са највише бодова.

Уткамица између Србије и Француске игра се од 16 сати.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво