Србија против САД на старту; Ковачевић: Можемо и до злата

Одбојкашка репрезентација Србије мечом против САД у Барију у среду започиње наступ на Светском првенству у Италији и Бугарској.

Изабраници Николе Грбића имају тежак задатак већ на старту Ц групе, у којој су још Камерун, Тунис, Русија и Аустралија, против трећепласиране селекције ове године у Лиги нација.

Српски одбојкаши Урош Ковачевић, Марко Подрашчанин и Никола Јововић сложни су у оцени да су очекивања велика и најављују напад на једну од медаља.

"Очекивања су велика, квалитетна смо репрезентација која се већ доказала. Били смо трећи у Европи, једни смо од фаворита на СП. Конкуренција је прејака, има доста кандидата за освајање трофеја, а и ми смо међу њима. Потрудићемо се да што више догурамо, надам се до медаље, волео бих златне", поручио је Ковачевић.

Његов саиграч Никола Јововић нада се наставку успеха српских одбојкаша.

"Светско првенство је доста јаче од Светске лиге, за све нас и нацију доста битније. Притисак је велики, али смо свесни где смо и шта треба да урадимо. Очекује се доста од нас, имали смо добре резултате и урадићемо све да остваримо успех", рекао је Јововић и напоменуо да чак десет селекција конкурише за највиши пласман.

Марко Подрашчанин истиче да комплетан тим једва чека почетак турнира.

"Максимално смо мотивисани за такмичење у земљи одбојке. Много нас игра у Италији, можемо да кажемо и да ћемо играти на домаћем терену. Надам се да ће нам град Бари, где смо Атанасијевић и ја узели Куп, донети срећу", закључио је он.

Утакмица између Србије и САД игра се у среду од 20.30.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво