Терзић: Не гарантујем медаљу, иако смо међу фаворитима

Селектор женске одбојкашке репрезентације Србије Зоран Терзић прихватио је улогу једног од фаворита на Светском првенству, иако истиче да ће бити тешко у јакој конкуренцији доћи до медаље.

"Свесни смо да поседујемо квалитет који не може да гарантује медаљу, али нас сврстава међу главне фаворите. Ту су још Русија, Турска, Италија, Холандија. Биће заиста много тешко, али навикли смо да кроз тешке и јаке утакмице долазимо у борбу за медаље и надам се да ћемо овог пута истрајати у томе", рекао је Терзић новинарима у Ковилову, где је репрезентација добила подршку банке Поштанске штедионице.

Он је задовољан досадашњим током припрема и ангажовањем одбојкашица.

"Имали смо довољно времена да се припремимо, али недостаје мало. Задовољни смо пре свега јер девојке раде максимално што су озбиљно пришле својим обавезама и што им ово Светско првенство заиста много значи. Код њих је мотив заиста велики, улажу огромну енергију на тренинзима да би што боље дочекали Светско првенство", додао је Терзић.

Радује га и што су избегнути већи проблеми око повреда.

Србија се налази у Д групи са селекцијама Бразила, Доминиканске Републике, Казахстана, Кеније и Порторика.

Светско првенство у одбојци, које се одржава у Јапану, почиње 29. септембра и траје до 20. октобра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво