Победа одбојкашица над Јужном Корејом

Женска одбојкашка репрезентација Србије победила је селекцију Јужне Кореје са 3:0 (25:17, 25:10, 25:11) у последњем колу лигашког дела такмичења у Лиги нација које је играно у Санта Феу у Аргентини. Србија је заузела друго место, па ће на завршном турниру у Нанђингу, у Кини, играти у групи са САД и Турском.

Одбојкашице Србије су убедљиво надиграле последње ривалке које ни у једном тренутку меча нису успеле бар да буду равноправан противник.

Захваљујући овој победи и поразу Бразила у дуелу са Италијом, наша знатно измењена селекција је заузела друго место, али је обезбедила учешће на завршном турниру у Нанђингу, у Кини. Конкуренткиње у нашој групи биће селекције САД и Турске, а утакмице ће се играти од 27. јуна до 1. јула.

Током последњег лигашког дела такмичења репрезентација Србије је играла у знатно измењеном саставу јер је селектор Зоран Терзић одлучио да у Аргентину не путују ни Тијана Бошковић, Стефана Вељковић, Силвија Поповић и Ана Антонијевић, а изостала је и повређена Бранкица Михајловић.

Девојке које су добиле шансу искористиле су је на најбољи начин, а посебно треба истаћи да су у тиму биле и четири одбојкашице из домаћег првенства и неке од њих су освојиле прве поене у дресу националног тима.

Одбојкашице Србије се данас враћају из Аргентине летом из Росарија преко Буенос Аиреса до Париза. А њихов долазак у Београд се очекује у суботу, 16. јуна у 12.25 часова.  

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи