Српске одбојкашице осигурале завршни турнир Лиге нација

Одбојкашице Србије савладале су у Санта Феу екипу Сједињених Америчких Држава са 3:1 у сетовима, у мечу петог викенда Лиге Нација. Овом победом српски тим је обезбедио место на финалном турниру.

Женска одбојкашка репрезентација Србије пласирала се на завршни турнир Лиге нација, пошто је у 13. колу у Санта Феу у Аргентини савладала селекцију Сједињених Америчких Држава са 3:1 (30:28, 23:25, 25:20, 25:18).

Два кола пре краја лигашког дела такмичења Србија се налази на трећем месту са три бода више од четвртопласиране Холандије, која има исти учинак.

За нашу селекцију сада је важно да у последња два кола не падне на пету позицију, јер би у том случају на завршном турниру била у тежој групи.

Дуел против Американки, које су у претходних 12 кола изгубила само пет сетова, репрезентација Србије је одиграла готово са другом поставом, што победу чини много вреднијом.

Селектор Зоран Терзић је, наиме, одлучио да у Аргентину, поред њега, не путују ни Тијана Бошковић, Стефана Вељковић, Силвија Поповић и Ана Антонијевић, а изостала је и повређена Бранкица Михајловић.

Девојке које су добиле шансу искористиле су је на најбољи начин, а посебно треба истаћи да су у тиму биле и четири одбојкашице из домаћег првенства и неке од њих су освојиле прве поене у дресу националног тима.

Американке очигледно нису веровале да би Србија у овом саставу могла да им буде равноправан противник, а када су схватиле да имају велики проблем било је касно да се врате.

На крају су уз доста среће успеле да освоје и тај један сет, у коме су српске одбојкашице водиле са 16:10 и 18:13, али су у финишу због неискуства биле превише нервозне и деконцентрисане и нису забележиле максималну победу.

У 14. колу Србија се у ноћи између среде и четвртка састаје са Аргентином.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво