Србија победила Аустралију, опет у пет сетова

У шестом колу Лиге нација мушка одбојкашка репрезентација Србије савладала је у Софији селекцију Аустралије са 3:2 (25:23, 25:19, 20:25, 25:27, 15:9) и са учинком од четири победе и два пораза укључила се у борбу за пласман на завршни турнир.

Након минималних победа претходна два дана против Бугарске и Русије, српски одбојкаши су и данас морали да играју пет сетова, иако су прилично лако повели са 2:0.

У наставку сусрета изабраници Николе Грбића су заиграли опуштеније, растерећени Аустралијанци су знато подигли ниво игре и неочекивано су успели да добију наредна два сета.

Тада су се наши одбојкаши тргли и у петом сету су поново доста лако надиграли противника и стигли до треће узастопне победе. Велика је, међутим, штета што је прокоцкан један бод и надајмо се да нас то на крају неће скупо коштати.

Грбић је меч почео без Марка Ивовића и Дражена Лубурића, који су јуче против Русије изнели највећи терет и после прва сета је изгледало да ће они моћи до краја да одгледају меч са клупе, али су средином четвртог сета морали да уђу у игру и да остану до краја.

Наредни турнир за нашу селекцију је у Екс он Провансу у Француској, а поред домаћина противници ће нам бити још Аргентина и Јужна Кореја. Те утакмице су на програму 8, 9. и 10. јуна.

Тада ће наш тим бити доста јачи, јер ће му се прикључити Александар Атанасијевић и Марко Подрашчанин.

Србија: Петковић 18, Ковачевић 10, Околић 9, Катић 7, Ивовић 5, Мијаиловић 5, Крсмановић 4, Лубурић 4, Симић 4, Јововић 2, Лисинац 2, Мајсторовић, Росић, Костић. Грешке противника 39 поена.

Аустралија: Стејплс 17, Ричардс 16, Ходжис 15, Одеа 10, Грејем 6, Вилијамс 3, Досањ 2, Смит 2, Сандерсон, Липскомб, Пикок, Пери, Моут, Хон. Грешке противника 33 поена.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи