Одбојкашице Србије боље од Турске

У осмом колу Лиге нација женска одбојкашка репрезентација Србије победила је у Краљеву селекцију Турске са 3:2 (25:20, 22:25, 18:25, 25:23, 15:12) и са учинком од осам победа, уз један пораз, сада је на трећем месту са два бода мање од водећих Американки и бодом мање од другопласираног Бразила.

Одбојкашице Србије су имале доста осцилација и падова у игри, али су ипак успеле да преокрену резултат и да, упркос лошем почетку петог сета, освоје два бода.

После добијеног уводног сета очекивао се доста лакши посао за наш тим, али су изабранице Зорана Терзића лоше одиграле наредна два сета и Турска је повела са 2:1.

У четвртом сету чинило се да ће првакиње Европе лако изједначити, јер су имале десет поена предности, али је тада поново успедио велики пад у игри и мало је недостајало да прокоцкају тако високо вођство.

Ипак су задржале концентрацију и некако су привеле тај сет крају, а онда су у петом сету, после вођства Турске од 3:0, заиграле веома добро и на крају су стигле до осме победе.

У наредном колу репрезентација Србије ће 5. јуна играти против Италије.

Србија: Бошковић 28, Михајловић 16, Рашић 16, Стевановић 6, Вељковић 4, Благојевић 3, Живковић 1, Малешевић, Антонијевић, Пушић, Бјелица, Алексић, Поповић, Миленковић.

Грешке противника 27 поена.

Турска: Боз 21, Ердем 15, Гунеш 14, Ерџан 9, Исмаилоглу 9, Баладин 5, Озбај 2, Урал 1, Себнем, Аричи, Килич, Сариоглу, Каракурт.

Грешке противника 32 поена.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи