Србија победила Француску

Одбојкаши Србије савладали су у 6. колу Светске лиге селекцију Француске у Лиону са 3:0, по сетовима 25:20, 33:31, 25:19.

Утакмица је одиграна у дворани Жерлан у присуству 3.300 гледалаца, а судили су Бела Хобор из Мађарске и Франк Лојтхојзер из Немачке.

ФРАНЦУСКА: Славев, Арди-Десорс (5), Сол (7), Моро (18), Самика (1), Толар, Ле Марек, Марешал, Пужол (3), Туја (8), Рагонд (9), Руландсон.

Тренери: Филип Блан и Оливије Лека.

СРБИЈА: Ковачевић, Бојовић, Бјелица (11), Јанић (9), Петковић, Самарџић, Грбић (2), Никић (12), Герић, Миљковић (19), Старовић, Подрашчанин (9).

Тренери: Игор Колаковић и Жељко Булатовић.

Ефектно су се "плави" реванширали Французима за пораз у првом мечу. У другом сусрету остварен је максималан тријумф. После одлично одиграног првог и дела другог сета, до другог техничког одмора, гости су дозволили домаћину да предност Срба од 16:12 потпуно преокрене и дођу до вођства, прво са 22:21, а потом и до две сет-лопте. Уследила је "инфаркт"-завршница, у којој су изабраници Игора Колаковића искористили седму сет-лопту за вођство од 2:0.

У трећем сету играло се изједначено до другог техничког тајм-аута, а потом су одбојкаши Србије преузели конце игре у своје руке и сигурно окончали трећи сет и меч.

"Задовољан сам данашњом игром и победом, јер ово је била јако важна утакмица и због морала и због наставка такмичења. Нарочито тај други сет, који је пресудио. Ту смо показали да имамо стрпљења и да можемо да будемо концентрисани до краја. Надам се да ћемо овако играти и у наставку Светске лиге. Ово је екипа коју ми спремамо за Пекинг и било би корисно да одемо на финални турнир Светске лиге. Те утакмице ће нам бити додатно искуство. Зато мислим да нам је важно да идемо у Рио", истакао је Никола Грбић, капитен "плавих".

"Задовољни смо победом и начином на који смо завршили ову изузетно напорну турнеју, три тешке седмице Светске лиге. Сада имамо могућност да продужимо нашу наду да се квалификујемо на финални турнир у Рију.

Данашња утакмица је била изузетно напорна, у јако тешким условима у дворани. Било је изузетно спарно, али мислим да ово нису услови за спектакл, иако су обе екипе дале све од себе. Јуче ми нисмо имали стрпљења, данас Французи нису имали снаге и концентрације, а на нашу сређу, ипак се из Француске враћамо са једном победом", изјавио је Игор Колаковић, селектор репрезентације Србије.

- Нисмо успели да одиграмо као јуче, заправо, данас је Србија била много боља и заслужено је победила. Остаје нам да се до наредног викенда максимално спремимо и забележимо победе против Венецуеле", кратко је рекао Жерар Арди-Десорс, капитен националног тима "триколора".

"Упоредио бих овај викенд са прошлим. И тада смо направили велики успех у првом мечу, победили Бразил, а то смо успели и јуче против Србије. Током целог другог сусрета смо трчали за Србијом и на крају је нисмо стигли. Имали смо две шансе, али кад Србија заигра овако, снажно кроз средину и са расположеним Миљковићем, онда мало која репрезентација на свету може да рачуна на победу", објаснио је Филип Блан, селектор Француске.

 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво