Одбојкашице Србије почеле припреме за Лигу нација

Женска сениорска репрезентација Србије окупљањем у београдском хотелу “М” почела је припреме за Лигу нација 2018. Сениорке Србије ће тренирати у дворани УСЦ “Вождовац” на Бањици у Београду.

Финални турнир ће се одиграти од 27. јуна до 1. јула у Нанђингу, а поред Кине наступиће и 5 најуспешнијих селекција са укупне табеле после 15 одиграних утакмица.Зоран Терзић, први тренер сениорки Србије, на припреме је позвао 22 играчице, а на окупљању их је било 10.

"Морам да кажем да ми је велика част што сам опет позвана на припреме сениорске репрезентације и наравно, не само мени, него и овим млађим играчицама, зато што мислим да је то сан сваке девојке која тренира одбојку. Да буде члан сениорске репрезентације, било у тиму, међу 14 или 12 играчица, или на припремама, мислим да је то велика ствар", рекла је примач Катарина Лазовић.

На списку су:
Техничари: Бојана Живковић (Ле Кане, Француска) и Александра Ћировић (Визура, Рума).

Коректори: Сања Малагурски (Фопапедрети Бергамо, Италија) и Јована Јовичић (Железничар, Лајковац).

Блокери: Јована Стевановић (Поми Казалмађоре, Италија), Мина Поповић (Фопапедрети Бергамо, Италија) и Маја Алексић (Визура, Рума).

Примачи: Бојана Миленковић (Црвена звезда), Сара Лозо (Визура, Рума) и Катарина Лазовић (Визура, Рума).

Преосталих 12 играчица ће се накнадно прикључити припремама у зависности од обавеза у клубовима. Прозивку је извршио Александар Владисављев, други тренер сениорки Србије.
Зоран Гајић, председник ОСС, поздравио је сениорке на почетку припрема и пожелео им добре резултате.

Сениорке Србије ће све утакмице у Лиги нација 2018. играти уторком, средом и четвртком.

Женска сениорска репрезентација Србије ће током I викенда (4. група), 15 - 17. маја играти у Баруери са домаћином Бразилом, Јапаном и Немачком. Први ривал Србији биће Јапан, а затим Немачка, па Бразил.

II викенд ће се одиграти 22 - 24. маја, а Србија ће играти у 7. групи у Макау са Кином, Пољском и Тајландом.

Сениорке Србије биће домаћини селекцијама Русије, Турске и Белгије у оквиру 10. групе, III викенда 29 - 31. маја у новој Хали спортова у Краљеву. У првом мечу, Србија ће играти против Русије, а затим против Белгије, па Турске.

IV викенд је на програму 5 - 7. јуна, а сениорке Србије ће играти у 13. групи, у Ротердаму, са Холандијом, Италијом и Доминиканском Републиком.

Последњи, V викенд ће се одиграти 12 - 14. јуна, а Србија ће играти у 20. групи у Санта Феу, у Аргентини, са домаћином, САД и Корејом.


 

 

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво