Одбојкашки вечити дерби припао Црвеној звезди

У дербију 7. кола Винер Штедише Супер лиге одбојкаши Црвене звезде победили су Партизан са 3:1(26:28,25:19,25:22,25:20) у сетовима и тако су поново заузели прво место на табели.

У дворани у Шумицама, пред око 500 гледалаца, утакмицу су судили Јовановић и Бијелић из Београда.

Црвена звезда: Зиндовић 12, Стефановић 1, Ћулафић, Пајић, Мајсторовић, Бојовић 10, Милутиновић, Илић 6, Терзић 18, Докић 31, Митић и Вујић.

Партизан: Стевић 17, Стојисављевић, М. Самарџић, Ф. Самарџић, Шоловић, Нићифоровић 8, Костић 2, Мијаиловић 9, Фурањанин 6, Вугњевић, Атанасијевић 23, Илић.

Одбојкаши Црвене Звезде у великом београдском дербију заслужено су савладали младу и полетну екипу Партизана. Осим првог сета, када је Партизан играо веома надахнуто, преостали део сусрета протекао је у знаку надмоћности Црвене звезде.

У тиму црвено-белих доминантне фигуре су били Терзић и Докић, иако је домаћин био лишен помоћи младог блокера Рашића. На другој страни, у екипи Партизана најубедљивији утисак оставио је Атанасијевић који је, осим 23 постигнута поена, био нерешива енигма за противника и на мрежи.
Екипа Црвена звезда је направила само једну грешку мање од тима Партизана (23: 24 грешке). Блок Црвене звезде, међутим "радио" је много боље од противниковог 13:6)..

"Да смо први сет добили убедљивије, а не на разлику, можда би се утакмица и другачије развијала. Добро смо парирали Црвеној звезди, која, мора се признати, има најбољи састав у нашој земљи и врло је тешко играти против такве екипе", рекао је након утакмице тренер Партизана Милан Жарковић.

Његов колега на клупи Црвене Звезде Жељко Булатовић сматра да је одсуство Рашића у многоме пореметила његове планове, али да су замене одиграле сасвим коректно:

Ми имамо квалитетан тим и без обзира на повреде по потенцијалу треба увек да играмо на високом нивоу. Нама је блок био нешто слабији него на претходним утакмицама, јер нам је Атанасијевић из Партизана задавао доста проблема", истакао је Булатовић.

Борац - Војводина 3:2

У утакмици седмог кола првенства државе  у Панчеву одбојкаши домаћег Борца савладили су екипу новосадске Војводине са 3:2 (26:24, 25:22, 23:25, 24:26, 16:14).

У дворани "Стрелиште" пред 400 гледалаца судили су: Ћук из Београда и Ковачевић из Краљева.

Борац: Фаркаш, Кнежевић, Симјоновић, Столовић, Дангубић, Томић, Спасојевић, Ковачевић, Милошевић, Радановић, Јањушевић, Крнић и Фознић.

Војводина: Мутабжија, Шкундрић, Веселиновић, Баста, Петровић, Миросављевић, Вемић, Ћупковић, Драгшин, Ћуровић, Ћорић, Ћубрило, Јанковић, Максимовић и Јововић.

После 55 минута игре домаћи су водили са 2:0. У наредна два сета Панчевци су имали осетну предност (21:18 и 24:21), али су посустали у финишу и екс-шампиони су усеи да се изборе за рулет- сет. У петом, одлучујућем сету гости су водили са 13:12, али су, на крају, одбојкаши Борца тријумфовали са 16:14.

Код победника су се истакли Спасојевић, Фознић, Кнежевић и Симјоновић, а код гостију бољи од осталих били су Вемић, Петровић и Ћорић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 11. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара