Терзић за РТС: Злато освојено на невероватан начин

Селектор женске одбојкашке репрезентације Србије Зоран Терзић као гост Другог дневника РТС-а изјавио је да не памти да је нека репрезентација овако убедљиво освојила златну медаљу, као и то да је дочек испред Скупштине прави разлог зашто професионалци треба да играју.

На честитке због оствареног резултата, селектор Терзић је рекао да је ова златна медаља посебна.

"Веома специфично је освојена ова медаља. Осећај освајања злата је сјајан, освојили смо га само у Београду 2011. године уз доста среће, ово је нешто сасвим другачије, ипак је мало неочекивано, уз доста сумње, али невероватно је то да смо га освојили на овакав начин, не памтим да је нека земља то урадила, на овакав начин, а то је додатни разлог за задовољство", рекао је селектор Терзић.

Терзић је рекао да су његове изабранице преузеле главну улогу у стварању атмосфере и тима.

"Улога стручног штаба постоји, али није одлучујућа, одлучујућа је улога девојака. Оне су направиле екипу, флуид и кохезију. Од прве утакмице кад смо победили Чешку, па до краја првенства све је билу у узлазној путањи и изгледало јако лепо", изјавио је Терзић.

Селектор је рекао да је круна освајања златне медаље био дочек испред Скупштине пред многобројним навијачима.

"Дочек је нешто посебно, 2006. године, после СП у Јапану, били смо на тераси, сада нам је други пут... То је нешто што не може да се пореди ни са чим, то не може ниједан новац света да купи, та количина љубави, поштовања и вере која избија из народа који те чека код куће што је прави разлог зашто се игра, све остало пролази, али ово су сећања која остају до краја живота", изјавио је селектор. 

Терзић је рекао да је задовољан што његове изабранице из године у годину себи постављају велике циљеве и границе које стално померају.

"Ја се искрено надам да ће се границе које сами себи правимо последњих десет година увек померати, стално имамо нове циљеве и медаље, на крају смо успевали да их освојимо, сада је на реду медаља са Светског првенства, жеља је да поновимо бар бронзу из 2006, али и да будемо бољи ако је то могуће", рекао је Терзић за РТС.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се