Вучић: Одбојкашице подигле углед Србије, желим веће награде за освајаче медаља

Председник Србије Александар Вучић оценио је да је женска одбојкашка репрезентација Србије подигла углед своје земље освајањем Европског првенства и додао да се нада да ће Влада Србије прихватити његов предлог да се повећају награде освајачима одличја.

Вучић је у Председништву Србије примио стручни штаб и одбојкашице Србије које су у недељу освојиле златну медаљу на Европском првенству у Бакуу. Пријему је присуствовао и министар омладине и спорта Вања Удовичић, као и председник ОСС Зоран Гајић и први потпредседник Савеза Иван Миљковић.

Председник Србије захвалио је одбојкашицама и навео да је био "помало изненађен" када је чуо колика је била гледаност турнира у Србији. Рекао је да је финална утакмица Европског првенства била "најгледанија у Србији, али и у Републици Српској".

"Срећни смо због спортског успеха, али и јер сте популарисале женски спорт. Изгубиле сте само два сета на турниру. Од 2000. до 2013. године српски спортисти су освојили 117 медаља, а у последње четири године 126. Тачно је да нам иде боље. Захваљујем вам у име целе нације, подигле сте углед Србији, бескрајно вам хвала. Бориле сте се, не постоји ништа важније него када човек да све од себе", рекао је Вучић.

Он је упитао Тијану Бошковић "како онако јако удара" и додао да му је "лепо када екипа освоји поен из блока", а селектор Терзић одговорио: "Ваљда зато што ретко блокирају."

Председник је навео да је тражио да се увећају награде освајачима медаља.

"Наредно Европско првенство је за две године у четири земље, и тамо све да победите, а онда да се спремите за Олимпијске игре. Надам се да ће Влада прихватити мој предлог да се додатно појачају награде. Освојили смо осам медаља у Рију прошле године, циљ је био 12. За припрему за Игре имаћете све услове", рекао је он.

Упитао је да ли је екипа пре почетка турнира веровала да ће освојити злато, а Терзић је одговорио да није, али да је, како је турнир одмицао, било јасно да ће у финалу играти Србија и Холандија.

Капитен Србије Милена Рашић уручила је Вучићу урамљену фотографију репрезентације.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво