Терзић: Поносан сам на девојке

Селектор женске одбојкашке репрезентације Србије Зоран Терзић рекао је да је поносан на свој тим који је "без икакве мрље" освојио Европско првенство.

Србија је освојила Европско првенство, пошто је у финалу у Бакуу победила Холандију са 3:1 у сетовима. 

"Шта рећи после овакве утакмице и оваквог резултата. Велика срећа, велико задовољство... Пре свега сам поносан на девојке, које су ово Европско првенство одиграле на начин који одавно није виђен. Играле су у таквом ритму да противнику ни у једном тренутку, ни у једно мечу нису дале грам шансе да може да победи", рекао је Терзић.

Репрезентацији Србије је ово четврта медаља на континенталним шампионатима, а друга златна, након тријумфа 2011. године у Београду. 

"Одиграле су ово првенство без иједне мрље. Освојено је Европско првенство... Показале су да су најбоља екипа, по свим параметрима су најбоље, а и сами резултати говоре. Нико не може да им приговори. Сада треба да славе и да уживају", рекао је селектор.

Српске одбојкашице пресрећне су због освојене златне медаље, а најбоља играчица шампионата Тијана Бошковић оценила је да је тимски дух заслужан за тај резултат.

"Не знам којим речима да опишем овај осећај. Ми смо прваци Европе! Поносна сам на овај тим. Пресрећна сам. За ово смо радили пет месеци и на крају смо успели у томе. Биле смо као један од почетка. Хвала свима који су били уз нас", рекла је Бошковићева, МВП шампионата.

"Заслужили смо ово злато. Имамо само два сета изгубљена сета током целог турнира. Холандија је данас показала да је најнеугоднији противник, вратиле су се у трећем сету, али ми смо у четвртом показале ко је најбоља екипа", рекла је Бранкица Михајловић.

Најбољи блокер првенства Европе, Стефана Вељковић, оценила је да је било време да Србија освоји златну медаљу.

"Освојити ЕП са два изгубљена сета је нестваран и огроман успех. Није то само Европско првенство... Знате, ми се годинама знамо, радимо, од 1. маја ове године радимо. Свака част девојкама... Било је за све ово време и смеха, суза, дружења и свађања, али смо ми показали да смо тим који када је је заједно побеђује. После рија и свега пре тога, било је време и за једно злато", рекла је Вељковићева.

Техничар репрезентације Бојана Живковић упоредила је успех одбојкашица са резултатом кошаркашке репрезентације Словеније.

"Срце је пуно. Срећна сам, ово је моје прво злато. Јако сам срећна што смо као Словенци у кошарци све победили и освојили злато. Доста времена смо провели заједно, доста проблема смо издржали. Поносан сам и срећна. Свако јутро се захвалим Богу што имамо једну Тијану (Бошковић), Бранкицу, Стефану... Сви су они сјајни људи и играчи", рекла је Живковићева. 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво