Србија убедљиво до финала Европског првенства

Србија – Турска 3:0 (25:17, 25:12, 25:21). Женска одбојкашка репрезентација Србије пласирала се у финале Европског првенства пошто је у другом полуфиналном дуелу убедљиво савладала селекцију Турске са 3:0 у сетовима. Србија ће у недељу од 17.00 часова играти против Холандије за златну медаљу. Финални меч можете пратити у директном преносу на нашем Првом програму као и путем лајв стриминга на нашем порталу.

Изабранице Зорана Терзића су до победе дошле новом максималном победом, по сетовима 25:17, 25:12, 25:21, за сат и 18 минута игре.

Српске одбојкашице од самог старта меча имале су контролу, већ су на првом техничком тајм-ауту имале три поена предности (8:5), а у још јачем ритму играле су у наставку сусрета.

У игри Турске готово ништа није функционисало, док је Србија била изузетно квалитетна на пријему, који су контролисале Бранкица Михајловић, Тијана Малешевић и Јелена Благојевић, што је с друге стране донело сигурност у нападу.

Техничар Бојана Живковић је одлично проигравала саиграчице, а расположене у нападу су биле Тијана Бошковић и Малешевићева, као и средњи блокери Јована Стевановић и Стефана Вељковић, што је Србији на крају и донело убедљив и лак тријумф над Турском.

Најефикаснија у селекцији Србије била је Тијана Бошковић са 21 поеном, док је Бранкица Михајловић уписала 12 поена.

Србија ће у недељу од 17.00 часова у борби за златну медаљу играти против Холандије која је победила Азербејџан са 3:2.

Финални меч можете пратити у директном преносу на нашем Првом програму као и путем лајв стриминга на нашем порталу.

Ток меча:

20.35 - Крај меча, Србија је у финалу Европског првенства! Наше репрезентативке добијају и трећи сет 25:21 и са максимално победом од 3:0 против Турске одлазе у финале.

20.15 - Нешто боља игра турске репрезентације у овом сету али Србија води и после другог техничког тајм-аута 16:13. 

20.04 - Србија води и на првом техничком тајм-ауту трећег сета - 8:6. 

19.52 – Рутински и веома убедљиво репрезентација Србије осваја други сет резултатом 25:12. Тотална доминација наших играчица које су и у нападу и у одбрани одиграле супериорно у овом сету.

19.44 – Фантастично функционише игра Србије, 16:8 на другом техничком тајм-ауту. 

19.37 – Наше одбојкашице настављају у истом ритму и на први техничи тајм-аут у другом сету одлазе са предношћу 8:3. 

19.28 – Србија осваја први сет резултатом 25:17. Одлична игра нашег тима који је доминирао током целог сета. Туркиње нису имале решења за одличну игру Тијане Бошковић у нападу, наше играчице су врло мало грешиле за разлику од противника.

19.17  – Репрезентативке Србије настављају са одличном игром и на први технички тајм-аут одлазе са предношћу 16:9 

19.08 – Одличан старт наших играчица, Србија води са 8:3 на старту другог полуфиналног дуела. 

19.02 – Почео је полуфинални меч. 

18.54 – Одбојкашице Србије и Турске изашле су на терен, следи загревање и интонитање химни. Почетак меча каснио је због трајања првог полуфиналног дуела између Холандије и Азербејџана.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво