Терзић задовољан игром и пласманом у полуфинале

Селектор женске одбојкашке репрезентације Србије Зоран Терзић рекао је да је задовољан убедљивом победом против Белорусије и пласманом у полуфинале Европског првенства.

"Можемо да будемо задовољни убедљивом победом и игром, с тм што морамо да будемо свесни да Белорусија не припада европском врху и да треба са још више енергије и мотива уђемо у следећу утакмицу која ће бити сигурно много тежа. Важно је да се девојке осећају добро на терену и да играју пуном снагом и да не бирају противника, у смислу да против неких играју слабије а против неких јаче", рекао је Терзић, пренео је Одбојкашки савез Србије.

Одбојкашице Србије пласирале су се у полуфинале Европског првенства пошто су у Бакуупобедиле Белорусију са 3:0.

"Данас је вероватно било сигурно да ћемо добити са 3:0 а видело се да и када имамо 10 поена предности, да моје девојке заиста играју са много мотива, енергије и пуном снагом и то може да радује пред полуфиналну утакмицу", навео је српски селектор.

Српска репрезентативка Стефана Вељковић рекла је да је екипа пружила максимум.

"По резултату изгледа да смо лако добиле ову утакмицу, али требало је много концентрције и снаге и пре свега жеље, с обзиром да противник није тежак. Максимално смо се концентрисале и дале максимум на неке лагане лопте и биле смо добре у основним стварима. То је функционисало како иначе функционише, довољно за победу", навела је она.
Србија ће у полуфиналу у суботу играти против победника сутрашњег дуела Турске и Русије.

"Не знамо противника али имамо дан паузе да се припремимо ко год да је у питању, да се концентришемо на ствари које долазе. Сигурно је да неће бити лако који год противник буде био, ово је бити или не бити. морамо да дамо максимум, буквално је сваки поен битан, верујем да ће све изгледати како треба. Нећу да процењујем, идемо поен по поен, сет по сет, надам се најбољем", рекла је Вељковић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво