Читај ми!

Нова победа одбојкашица Србије, пала и Холандија

Одбојкашице Србије оствариле су и другу победу на Европском првенству у Азербејџану, пошто су у мечу другог кола групе Д биле боље од Холандије са 3:0 у сетовима (29:27, 25:17 и 25:23). Наредни меч Србија игра против Белгије у недељу од 15 часова.

Највећа борба и најквалитетнија одбојка у овом мечу виђена је у првом сету, поготово у његовом самом финишу, у којем се играло "на разлику". Иако су Холанђанке водиле готово све време, Српкиње су успеле да се врате а онда након велике борбе уз бољу концентрацију дођу до 29:27 и предности у сетовима.

Тај финиш и виђена драма "дала је крила" изабраницима Зорана Терзића а додатно спутала девојке из земље "лала и ветрењача", па је у другом сету на терену малтене постојао само један тим - српски, који је други сет добио са убедљивих 25:17, уз напомену да је предност у била у неколико наврата и двоцифренa.

Трећи сет донео је консолидацију Холанђанки и наставак добре игре Српкиња, па ни један тим није успео да се "одлепи". Играло се поен за поен, да би на 18:18 играчице у белим дресовима преузеле контролу и уз мање проблеме привеле сет и меч крају - 25:23, за укупних 3:0 и другу победу на шампионату у Азербејџану.

"Прва утакмица после дуже времена коју смо одиграли, можда не онако најбоље што знамо, али врло близу тога. Оно што мене радује нису само неки елементи везано за технику и тактику, већ што су мотив и жеља опет присутни. То је донело овакав резултат", рекао је селектор Терзић. 

Наредни меч Србија игра у недељу од 15 часова против тима Белгије, уз пренос на РТС-у.

Ток меча: 

20.15 – Крај меча, Србија је савладала Холандију са 3:0. У трећем сету било је 25:22.

20.02 – Велика борба у трећем сету, 16:16. Игра се поен за поен...

19.48 – Прва пауза у трећем сету направљена је при вођству Холандије од 8:6. 

19.36 – Завршен је и други сет, поново су успешније биле играчице Србије - 25:17. Иако су у финишу девојке у наранџастом везале пар добрих напада, победник сета се није доводио у питање. Следи петоминутна пауза... 

19.23 – Победа у првом сету веома позитивно утицала је на српске играчице, које у другом сету играју знатно боље и слободније, и воде на другом техничком домору са 16:9. 

19.04 – Крај првог сета, после велике борбе и великог преокрета освојиле су га одбојкашице Србије - 29:27.

Сет је решен "на разлику", виђена је права игра нерава, надмудривање и на крају спретније и сретније биле су Српкиње. 

18.52 – Много пауза због челенџа. Холандија и даље у предности... 

18.43 – На други технички тајм-аут Холандија одлази са 16:13. 

18.37 – Узвраћа Србија, која долази до изједначења - 10:10! 

18.30 – Боље су у меч ушле Холанђанке, које на првом техничком тајм-ауту имају предност од 8:3. Много проблема у фази напада за српски тим...

18.20 – Меч је управо почео... 

18.10 – Са малим закашњењем због трајања претходног меча, одбојкашице Србије и Холандије изашле су на терен. Меч ће ускоро почети...

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво