Читај ми!

Србија победом почела наступ на Европском првенству

Србија – Чешка 3:0 (25:22, 25:16, 25:23). Одбојкашице Србије тријумфом су започеле такмичење на Европском првенству у Азербејџану и Грузији, пошто су у првом колу Групе Д савладале Чешку. Изабранице Зорана Терзића наредни меч играју против Холандије (субота, 18.00, РТС 2).

Женска одбојкашка репрезентација Србије успешно је почела учешће на Европском првенству у Азербејџану и Грузији, пошто је са 3:0 (25:22, 25:16, 25:23) у Ганџију савладала селекцију Чешке.

После нервозног почетка меча и изједначене борбе са Чехињама, изабранице Зорана Терзића у финишу првог сета праве серију од 6:0 и решавају први део игре у своју корист – 25:22.

У другом сету, Србија је деловала веома убедљиво, и са лакоћом осваја тај део игре резултатом 25:16.

Трећи део игре донео је највећу неизвесност. Чехиње су водиле током читавог сета, на другом техничком тајм-ауту имале велику предност од 16:11.

Ипак, Србија најпре стиже до изједначења од 20:20, а онда у самој завршници и до победе – 25:23.

"Требало би да будемо задовољни што смо прву утакмицу на првенству, која је увек тешка, победили и то максималним резултатом", рекао је селектор репрезентације Зоран Терзић.

Најефикаснија у победничком тиму била је Тијана Бошковић са 22 поена, а најбоље је пратила Стефана Вељковић са 13. У редовима Чешке најбоља је била Анета Хавличкова са 14 поена.

"Нисмо имали неких већих проблема што се тиче резултата, осим мало у трећем сету. Рекао сам им на почетку тог сета да пробамо да преломимо меч, а не да чекамо крај, међутим, није било тако. Ипак смо у завршници одиграли доста добро. Морамо да да будемо паметни и да знамо да то неће стално успевати. Морамо да знамо да дижемо ниво игре из утакмице у утакмице ако хоћемо да будемо прави против најјачих противника", рекао је Терзић.

Србија ће у другом колу Групе Д у суботу играти против Холандије од 18.00 (РТС 2), док у недељу игра против Белгије.

"Холандија је много тежи противник... Оне су актуелне вицешампионке Европе и четвртопласиране са Игара у Рију. Имају фантастичну екипу и сигурно ће бити тешко победити сутра. Евентуална победа би нам значила много, јер бисмо били веома близу тога да будемо први у групи. Верујем да ћемо да одиграмо бољу утакмицу него данас и с више мотива и храбрости. Надам се да ћемо успети да победимо", рекао је Терзић.

Овако је протекао дуел са Чехињама:

16.39 – Крај меча! Србија осваја и трећи сет – 25:23.

Одлично су српске одбојкашице одиграле крај трећег сета, преокренуле резултат и, после велике борбе, оствариле убедљив тријумф на почетку Европског првенства. 

16.35 – Ушли смо у неизвесну завршницу трећег сета – 21:21. 

16.23 – Чешка води са 16:11.

Период добре игре чешког тима, уз неколико сумњивих судијских одлука, али и незалагање српских одбојкашица, доносе противнику великих пет поена предности пред улазак у завршницу сета. 

16.14 – На првом техничком тајм-ауту у трећем сету, Чешка води са 8:7.

Кренуле су Чехиње знатно агресивније у трећем делу игре, али чини се да српске одбојкашице држе ситуацију под контролом. 

16.01 – Србија осваја други сет резултатом 25:16.

Убедљива игра српских одбојкашица у другом сету, чије освајање нити у једном тренутку није долазило у питање. 

15.50 – На другом техничком тајм-ауту Србија води са 16:9.

Ухватиле су ритам изабранице Зорана Терзића и одржавају високу предност стечену на првом техничком тајм-ауту. 

15.41 – Одличан почетак другог сета, Србија води са 8:2.

Наставиле су српске одбојкашице у ритму са краја првог сета и, уз побољшан блок и сервис, лако стижу до шест поена предности на првом техничком тајм-ауту. 

15.31 – Србија осваја први сет резултатом 25:22.

Српске одбојкашице праве серију од 6:0 и стижу до 20:14. Када је изгледало да је сет већ освојен, буде се Чехиње и праве серију од 3:0 и стижу до 23:22. Ипак, завршница припада Србији, самим тим и први сет. Тијана Бошковић најбоља на терену са девет освојених поена. 

15.18 – Чешка сада води са 16:14.

Нервозан почетак на обе стране, српске одбојкашице већ су направиле седам грешака. И даље се игра готово поен за поен, потребно је уложити мало већи напор да би се стигло до освајања првог сета. 

15.08 – На први технички тајм-аут на мечу, Србија одлази са предношћу од 8:6.

Изједначен почетак утакмице, Србија први пут има два поена предности. Одличан почетак за коректора Србије Тијану Бошковић, за коју одбрана Чехиња нема решење. 

15.01 – Почео је меч.

14.57 – Интониране су химне Чешке и Србије, ускоро ће почети меч.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи