Вучић и Грбић “изанализирали” одбојкашко ЕП

Председник Србије Александар Вучић "изанализирао" је са селектором репрезентације Србије Николом Грбићем Европско првенство у Пољској после освајања бронзане медаље српских одбојкаша.

Вучић је у згради Председништва примио одбојкаше, заједно са светским прваком у џудоу Немањом Мајдовим, и показао да је пратио и да је веома упућен у дешавања са одбојкашког континенталног такмичења.

"Изненадило ме је то што су Немци замало победили Русе у финалу, мислио сам да је велика разлика у квалитету на руској страни. Белгија реално није боља од нас, има можда једног доброг играча", обратио се Вучић селектору Грбићу.

Грбић се сложио да је Србија јача од Белгије, али и од много европских селекција.

"Ипак, понекад је све узалуд ако перфоманса тог дана и момента није на терену боља од противника. Јесмо бољи на папиру, али папир не игра, већ ми", одговорио је Грбић.
Легендарни одбојкаш подсетио је да у овом тренутку постоји 10 репрезентација које могу да дођу до медаље, подсетивши да ниједна са прошлог Европског првенства које су биле међу четири најбоље није ушла у полуфинале овогодишњег, а Вучић је знао да наброји учеснике.
"Пољска, Бугарска... ", рекао је Вучић, а потом га је Грбић прекинуо додавши још Француску и Словенију.

"Словенија неће скоро ићи преко четвртфинала. За Французе нисам сигуран. Видим да су се појачале прибалтичке и скандинавске земље, Естонци и Финци", рекао је Вучић.

Председник Вучић је "пецнуо" Грбића да у борби за треће место против Белгије, у битној ситуацији, није затражен "челенџ", на шта су се одбојкаши насмејали.

Вучић је упитао и да ли је Рус Михајлов исти играч који је играо из доба када је Никола Грбић био капитен државног тима.

"Јесте? И још онако игра... Баш је добар. Белгију су у полуфиналу почистили да ови нису прешли 15 поена по сету", казао је Вучић и додао да му је глупо што се наредни шампионат одржава у четири земље, али да разуме да велику улогу у томе игра новац.

Одбојкаши Русије постали су прваци Европе победом у финалу над Немачком 3:2, а идентичним резултатом Србија је савладала Белгију у борби за треће место.

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво