Терзић: Имамо шансе за највиши пласман на ЕП

Селектор женске одбојкашке репрезентације Србије Зоран Терзић сматра да је његова екипа по квалитету међу три најбоље у Европи и верује да има шансе за највиши пласман на предстојећем Европском првенству.

Женска одбојкашка репрезентација Србије почела је данас припреме за предстојеће Европско првенство, које ће се од 22. септембра до 1. октобра одржати у Азербејџану и Грузији.

"Реални да будемо, репрезентација Србије је по квалитету сигурно међу три у Европи. Наша жеља је, наравно, да будемо прваци ако је икако могуће и све ћемо учинити да буде тако", рекао је Терзић.

Репрезентација Србије је на прошлом ЕП освојила бронзану медаљу, а селектор Терзић је навео да би било неозбиљно давати било каква обећање пред овогодишњи шампионат Европе.

"Било би неозбиљно било шта обећавати. Чека нас двоструки узастопни шампион Русија, Холандија је била четврта на Олимпијским играма, Италија је на Гран Прију показала добру игру... Има ту још екипа које претендују на највиши пласман. Међутим, ако будемо спремни, ако девојке буду здраве, имамо шансе за највиши пласман", рекао је селектор Србије.

Српске одбојкашице су се данас окупиле у Београду, а потом су отпутовале на Копаоник где ће обавити прву фазу припрема до 30. августа.

"После Гран Прија и доброг резултата који смо направили, девојке су имале неколико слободних дана и сад крећемо у нови циклус припрема. Неће то бити класичне припреме које радимо на почетку сваке сезоне, то ће бити практично наставак приче из Гран Прија. Најважније је да имамо довољно времена и да су девојке здраве, тако да очекујем квалитетне припреме и да на ЕП одемо спремнији него на Гран При", рекао је Терзић.

Одбојашице Србије ће играти у Групи Д, у Генџи, са селекцијама Чешке, Холандије и Белгије.

Терзић је на припреме позвао 16 играчица, а уместо Сање Малагурски, која ће због опоравка од повреде остати у Београду још неколико дана, на Копаоник је отпутовала Катарина Лазовић.

Техничари: Ана Антонијевић, Бојана Живковић и Слађана Мирковић.

Коректори: Ана Бјелица, Тијана Бошковић, Катарина Лазовић.

Либера: Јелена Благојевић и Теодора Пушић.

Блокери: Милена Рашић, Стефана Вељковић, Јована Стевановић и Мина Поповић.

Примачи: Бранкица Михајловић, Тијана Малешевић, Бјанка Буша и Бојана Миленковић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво