Терзић: Задовољан сам резултатима, али имамо неке тамне моменте

Селектор женске одбојкашке репрезентације Србије Зоран Терзић рекао је да је задовољан резултатима на Гран прију и да ће његова екипа морати да пружа све боље партије како би побеђивала на завршном турниру тог такмичења у кинеском Нанђингу.

"Ово је савим друга прича у односу на јуче и пораз од Јапана. Играли смо много снажније у нападу, била је и друга постава, али дефинитивно у нападу смо много више пружили него јуче. Још нам се дешавају неки тамни моменти који мало дуже трају, али то је можда и нормално, екипа није још у најбољој форми. Можемо да будемо задовољни резултатом, на сва три турнира смо били први и спремни и здрави дочекујемо 'фајнал сикс' ", рекао је Терзић.

Одбојкашице Србије победиле су у Хонгконгу Кину са 3:1 у сетовима (25:21, 25:20, 18:25, 25:15), у утакмци последњег трећег кола Групе Г трећег викенда на Гран прију. Србија ће као првопласирана екипа на коначној табели са седам победа ићи на завршни турнир Гран прија.

"Тамо ће да буде сасвим друга прича у односу на ове турнире. Свака утакмица ће бити изузетно јака и неизвесна, све екипе су ту негде по квалитету. Мораћемо из дана у дан да пружамо добре партије да бисмо евентуално побеђивали", навео је српски селектор.

Репрезентативка Србије Бранкица Михајловић рекла је да је екипа одиграла много боље него у утакмици и поразу од Јапана.

"Ушле смо пуном снагом, не зато што је Кина олимпијски шампион. Желимо да подигнемо ниво игре", додала је он.

Одбојкашица Милена Рашић рекла је да екипа има времена да се припреми за завршни турнир, који ће се од 2. до 6. августа одржати у кинеском Нанђингу.

"Није било лако вратити се на прави начин после јучерашњег пораза, јер Јапан и Кина играју случну одбојку. Кина је много јака, играле су у најјачем саставу који ће бити на финалном турниру. Поготово нам није било лако на њиховом терену, али успеле смо да се изборимо са тим и након пада у трећем сету да се вратимо у четвртом и завршимо га у нашу корист. Има много ствари које морамо да поправимо да бисмо биле у што бољем издању на завршном турниру, имамо времена за то", навела је она.

Одбојкашице Србије ће из Хонгконга отпутовати у Чангшу, недалеко од Шангаја у провинцији Ђијансу, где ће тренирати до 31. јула, када је предвиђен полазак у Нанђинг на завршни турнир.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара