Одбојкашице Србије на финалном турниру у Нанђингу

Женска одбојкашка репрезентација Србије победила је у Хонгконгу селекцију Русије са 3:0, по сетовима 26:24, 25:14 и 25:19, и тако се пласирала на пласирала на финални турнир Гран Прија.

Србија је и даље водећа селекција у Гран Прију и прва која је, после домаћина Кине, изборила пласман на финални турнир у Нанђингу.

"Резултатом можемо да будемо задовољни. То је резултат који нас води на 'фајнал-сикс'. Сигурно је да нам то много значи. Самом утакмицом не можемо да будемо толико задовољни", рекао је селектор Србије Зоран Терзић.

Изабранице Зорана Терзића убедљиво су савладале Русију у првом колу Групе Г после 82 минута игре.

Русија је била близу освајања првог сета, пошто је прва стигла до сет лопте и повела са 24:23, али је Србија са три везана поена преокренула резултат и добила први сет. Након тога, Србија је потпуно преузуела контролу игре и резултата.

"У првом сету направили изванрендо 60 одсто, дошли у ситуаицију да Русија има сет лопту. Одбрану нисмо играли. Нисмо успевали да организујемо одбрану, а ни контранапад. то нас довело у незавидно. После смо кренули да играмо одбрану, појачали смо сервис и ствари су дошле на своје место", рекао је Терзић.

Он је казао да екипа мора да научи да игра од самог почетка у максималном ритму.

Србија ће у суботу у другом колу играти против Јапана од 7.15.

"Неће бити тако лако као и прошлог викенда, али надам се да можемо да победимо Јапан. Надам се да можемо да останемо на челу табеле у укупном збиру", рекао је он.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи