Грбић објавио списак играча за квалификације за СП

Селектор одбојкашке репрезентације Србије Никола Грбић саопштио је списак играча на које рачуна у квалификацијама за Светско првенство.

Како се наводи на сајту Одбојкашког савеза Србије, на списку су техничари: Никола Јововић (Монца) и Максим Буцуљевић (Ацх Волеј Љубљана).

Коректори: Александар Атанасијевић (Сир Сејфти Перуђа), Дражен Лубурућ (Јт Тандерс Хирошима).

Либера: Невен Мајсторовић (Рен) и Никола Росић (Аркада Галаци).

Блокери: Драган Станоковић (Лубе), Марко Подрашчанин (Сир Сејфти Перуђа), Срећко Лисинац (Белхатов) и Александар Околић (Берлин).

Примачи: Урош Ковачевић (Верона), Марко Ивовић (Асеко Решовија Жешов), Немања Петрић (Модена), Милан Катић (Лучничка Бидгошћ).

Сениори Србије у петак ујутро путују у Словенију, где ће за викенд одиграти две пријатељске утакмице против селекције коју са клупе предводи Слободан Ковач. Екипу Николе Грбића потом очекују квалификације у Групе Е друге рунде квалификација за Светско првеснтво.

"Против Словеније ћемо пробати мало да се уиграмо и да момци осете утакмице пре турнира у Загребу. Турнир ће трајати пет дана и сигурно је да једна иста постава неће одиграти два меча за редом. Сви играчи ће играти и имати прилику. Наравно, неко мање неко више", рекао је Грбић.

Он је рекао да су играчи уморни и да нису имали много времена за уигравање.

Противници Србије у квалификацијама су Хрватска, Белорусија, Данска, Швајцарска и Норвешка.

"Тешко је рећи нешто прецизније о ривалима. Белорусија је чини ми се најозбиљнији ривал, јер ће Хрватска играти без првог дизача. Мени ће ово бити први сусрет против Хрватске. Никада нисам као играч играо против Хрватске, па ће ми ово бити први меч и то као тренеру", рекао је Грбић.

Победници група ће изборити пласман на Светско првенство, док ће 6 другопласираних селекција изборити пласман у трећу рунду.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво