Грбић и Лисинац за РТС: Морамо да се пласирамо на СП

Селектор одбојкашке репрезентације Србије Никола Грбић и средњи блокер Срећко Лисинац били су гости Јутарњег програма РТС-а и том приликом говорили о напорном лету, у којем их очекују квалификације за Светско првенство и наступи у Светској лиги.

Одбојкаши Србије бране титулу шампиона Светске лиге, а за нешто више од две недеље одбојкаши почињу и квалификације за Светско првенство.

Зато су припреме нашег тима већ почеле, иако су такмичења у европским лигама тек завршена. О плановима, циљевима и атмосфери говоре нам селектор Никола Грбић, од прошлог октобра члан Куће славних светске одбојке и Срећко Лисинац, средњи блокер наше репрезентације

Велике обавезе су пред репрезентативцима. Такмичарски део почиње од 24. маја, у Хрватској, у другој рунди квалификација за Светско првенство. Противници су Хрватска, Белорусија, Данска, Швајцарска и Норвешка, а победник ћр се директно квалификовати за Светско првенство.

Какве су шансе за то? Да ли можете да овцените квалитет ривала?

"Искрено да вам каже, у оваквој конкуренцији са рејтингом који ми имамо као репрезентација, мислим да би апсолутно био неуспех да се не квалификујемо одмах на овом првом турниру. То је уједно и највећа опасност, јерс смо навикли да играмо против најјачих екипа и да се боримо за медаље, а тамо ћемо играти са екипама које објекивтивно не играју квалитетну одбојку. Међутим, играти против слабијих противника уме да буде опасно у мотивационом смислу, уз другу опасност што играмо пет дана заредом и што смо у обавези да победимо", рекао је селектор Грбић.

Лисинац се надовезао на селектора и поручио да најтеже мечеве очекује против Белорусије и домаћина турнира Хрватске:

"Сигурно је најтежи противник Белорусија, која има пар играча који играју у Италији. Физички су најдоминатнији, иако им можда недостаје мало технике. Ту је Хрватска, као домаћин, која има пар играча који играју на врхунском нивоу, који су можда на завршетку каријере али ће сигурно дати све од себе да се пласирају", реко је млади блокер српског националног тима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво