Одбојкаши Лубеа бољи од Звезде, победа одбојкашица

У првом колу Лиге шампиона одбојкаши Црвене звезде поражени су у Београду од Лубе Маћерате са 3:1.

Млада и неискусна екипа Црвене звезде ипак је пружила сјајну игру пред 1.800 гледалаца у "Шумицама". Без комплекса ушли су Београђани у меч и били потпуно равноправан ривал екипи која у својим редовима има чак шест интернационалаца и укупно осам репрезентативаца.

Први сет био је изједначен до 21:21, када су гости из Маћерате успели да начине серију од 4:0 и поведу. У другом сету "црвено-бели" су били бољи, све линије функционисале су како треба и било је 25:21 за Звезду.

Лубе Маћерата добила је наредни период са 25:21, после неколико измена које је био принуђен да изврши тренер Фердинандо де Ђорђи. Сарацени је стабилизовао пријем, док је на позицији коректора замењен Игор Омрчен.

У четвртом сету Звезда је имала шансу, играло се на разлику, али је финиш меча, за разлику од претходног сета добро одиграо хрватски интернационалац у редовима Лубеа - Омрчен. Освојио је кључне поене и било је на крају 26:24.

За екипу из Италије цео меч одиграо је Марко Подрашчанин на високом нивоу (15 поена). Најефикаснији у Црвеној звезди био је Томислав Докић (22). Средњаци Милан Рашић (10) и Младен Бојовић (9) нису уопште били у подређеној улози, иако су са друге стране на њиховим позицијама били Бразилац Родриго Сантана (10 поена), Подрашчанин и Чех Лебл. Однос у поенима из блока био је 8:7 за Лубе.

Зиндовић (10) и Терзић (8) и поред одређених проблема на пријему, у нападу су користили своје шансе. Наредни противник Црвене звезде у Лиги шампиона биће Палма Мајорка 13. новембра у Шпанији.

Одбојкашице Звезде убедљиве против Допрастав Братиславе

Одбојкашице Црвене звезде победиле су у Београду словачки Допрастав из Братиславе са 3:0 (25:22, 25:21, 25:20) на првој утакмици шеснаестине финала ЦЕВ купа.

Меч, који је у дворани "Шумице" пратило око 500 гледалаца, трајао је сат и 13 минута.

Реванш утакмица играће се следећег четвртка у Братислави.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи