Одбојка: Дупли програм у Шумицама

Одбојкаши Црвене звезде на старту Лиге шампиона дочекују у среду један од најбољих италијанских клубова - Лубе Маћерату. Утакмица у дворани "Шумице" почиње у 18 сати (ТВ РТС-2), а након тог меча одбојкашице Црвене звезде у Купу ЦЕВ играју против словачког тима Допрастав Братиславе.

Одбојкаши Црвене звезде налазе се у групи Ц Индесит Лиге шампиона са Лубе Маћератом (Италија), Кнак Роселаром (Белгија) и Палма Мајорком (Шпанија). Први ривал биће им екипа која је 2002. освојила најквалитетније европско клупско такмичење и која је три пута била победник Купа ЦЕВ.

- "Против Лубеа очекујемо једну добру игру, без страха, јер немамо шта да изгубимо. Знамо да у њиховом тиму играју светски признати одбојкаши, али тражићемо нашу шансу у доброј атмосфери, која ће бити на трибинама. Звездина публика је увек била уз нас, очекујемо пуне Шумице јер долази врхунски тим из Италије" - истакао је Томислав Токић, капитен "црвено-белих".

За Лубе Маћерату од ове године игра и репрезентативац Марко Подрашчанин. Жељко Булатовић, тренер Звезде сматра да је битно да његови млади играчи не уђу у меч са превише респекта према противнику. "Треба одиграти храбро, хладне главе, најбоље што се може, па шта буде. Можемо доста  да научимо. Лубе је можда и главни фаворит за освајање Лиге шампиона."

Одбојкашице Црвене звезде у шеснаестини финала ЦЕВ купа састаће се са словачком екипом Допрастав Братислава у истој дворани у 20.30. "Црвено-беле" су прошле сезоне освојиле треће место у овом европском купу и имају жељу да одбране медаљу.

"Наш циљ је да победимо у среду. Потребан нам је убедљив тријумф, како би на реванш путовали са мање оптерећења. Очекујем да одиграмо боље, него што смо играли у домаћем првенству протеклог викенда. Допрастав Братислава је искусна и стабилна екипа" - нагласио је Ратко Павличевић, тренер Звездиних одбојкашица.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво