Миљковић: Да подигнемо одбојку на виши ниво

Будући потпредседник Одбојкашког савеза Србије (ОКС) Иван Миљковић рекао је да ће дати све од себе да се тај спорт подигне на виши ниво.

"Пружићу себе, своја познанства и имиџ не би ли одбојка добила још више. Ако ОСС од мене добије још више, верујем да ће и остали у одбојкашкој Србији бити још успешнији", рекао је Миљковић новинарима у Београду.

Миљковића је предложио нови председник Зоран Гајић, који је после бурне Скупштине изгласан на нову функцију. Његово задужење биће сарадња са међународним одбојкашким организацијама.

Како је рекао, Гајићев позив је добио пре месец дана када је остало упражњено место председника ОСС и да је прихватио понуду после неколико дана јер мисли да његов план има "смисао и перспективу".

Према његовим речима, циљ новог руководства неће бити само репрезентација јер треба мислити и на остале гране Савеза.

"Циљ није само репрезентација, иако је то нешто што свима нама доноси пуно радости. Не треба заборавити клубове, тренере, судије, људе који воле одбојку и који су почели да је не прате свих ових година. Жеља је да што више људи вратимо у одбојку, да што више деце 'украдемо' од других спортова и покушамо да донесемо што више ствари како би сви клубови, школе одбојке и цела одбојка просперирале", рекао је Миљковић.

Он није желео да говори о поделама међу играчима из најтрофејнијих генерација српске одбојке јер је "легитимно право" да свако има своје мишљење и заступа одређену опцију.

"Те опције изгледају исто, али је начин спровођења другачији. Промене ћемо видети у скоријој будућности. Једино право обећање јесте рад, труд и жеља да се одбојка прошири и да настави да постиже успехе, не само на репрезентативном плану", казао је.

Миљковић је и даље активан одбојкаш. Он игра у Турској и, како је рекао, поштоваће уговор до краја.

"Апсолутно сам свестан ситуације и време ћу посветити тако да га користим најбоље могуће за ОСС и одбојку генерално. Професионални уговори су на неки начин дата реч. Ја своју реч желим да поштујем као што сам и до сада и не би било коректно према тим људима. Касније се апсолутно стављам на располагање", рекао је Миљковић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво