Зоран Гајић је нови председник Одбојкашког савеза Србије!

Некадашњи селектор репрезентације Зоран Гајић изабран је данас за председника Одбојкашког савеза Србије (ОСС).

"Свестан сам шта се очекује од мене. Свима ћу понудити да помогну и наставе да раде оно што је до сада успешно рађено. Карактер и људи се не мењају ни под којим условима, а поготово не мој", рекао је Зоран Гајић после избора на Скупштини која је одржана у Београду.

Гајића је подржало 26 делегата, 16 је гласало за његовог противкандидата Владимира Грбића, четири су била уздржана, а два нису гласала.

Гласање је било тајно, а новинари и сви остали који нису делегати и кандидати замољени су да напусте седницу док се не заврши гласање.

Гајић је на месту председника заменио Ненада Голијанина, који је недавно смењен пошто је био уздржан приликом гласања за пријем Косова у Светску одбојкашку федерацију (ФИВБ).

Гајић је током каријере освојио бројна одличја, а најзначајније је златна медаља на Олимпијским играма у Сиднеју 2000. године, када је био селектор репрезентације Југославије. Играч у тој генерацији био је и Грбић.

Зоран Гајић је позвао Владимира Грбића да у понедељак у Савезу заједно попију прву јутарњу кафу, а Грбић, који је претходних осам година био потпредседник ОСС, тај позив је назвао лицемерним.

"Синоћ сам раговарао са Гајићем и јасно му рекао став. Врло је лицемерно да ме неко зове на кафу када зна мој став", рекао је Грбић, који је истакао ванодбојкашки утицај на изборе.

"Очекујем да заједно наставимо да радимо. Има много позитивних ствари и то не треба дирати. Проблем је у томе што је велики јаз између кацеларије у Београду и остатка Србије. Морамо што више да поштујемо те људе и помогнемо им", рекао је Гајић новинарима.

"Они су изабрали демократски, по својој савести. Знао сам да је, географски гледано, 90 одсто одбојкашке Србије за мене. Вероватно су ме они и изабрали јер се нису осећали интегралним делом овог Савеза. Знао сам да Београд није за мене, што је и логично", казао је Гајић.

Нови председник је навео да је основна замерка била то што одбојка и остали мали спортови "страдају" и да Савез није имао слуха да помогне регионалним центрима. Како је рекао, циљ је тешња комуникација са регионима и малим клубовима да би им се помогло да "преживе".

"Вања ми нији био лични противкандидат"

Гајић је рекао да му Владимир Грбић није био лични противкандидат, већ да је он био истурен испред одређене политике.

"Нисам никога лично имао за противкандидата. То је била политика која је занемарила интересе региона. Та политика је персонификована кроз име и дело Владимира Грбића. Он је веома емотиван човек, срцем и душом све то ради. Стављен је у заштиту политике руковођења савезом која се зачаурила успесима националним селекцијама", рекао је Гајић.

Он је навео да већина делегата сматра да ; досадашња политика ОСС-а није добра у овом тренутку, без обзира на то што је "одлична у многим сегментима".

"Владимир је био употребљен у заштити те политике. Разумем његов емотивни став. Ово су били историјски избори. И да је мој велики противник победио, морало би доћи до неких промена. Нисам се родио у фотељи, немам патолошких амбиција типа лечења личних комплекса. Ја сам испуњен човек и немам ту врсту мотива", казао је Гајић.

Први потпредседник Одбојкашког савеза Србије ће убудуће бити прослављени репрезентативац Иван Миљковић, који ће бити задужен за "спољну политику".

"Иван Миљковић је савремен, млад човек. Мој план је да 99 одсто службено идем по Србији, а од њега очекујем да ће у спољној политици садржати онако како је позициониран", навео је Гајић.

Владимир Грбић му је замерио то што је под уговором са екипом Рабита Баку у Азербејџану. Гајић је рекао да Савез може нормално да функционише и да се о његовом послу не би говорило да се ово питање решавало у марту или априлу.

Гајић је додао да је "навикао да прашта" и да се не љути, упитан за то што је Грбић одбио да у понедељак у Савезу попије кафу са њим.

"Свашта се дешавало у овој кампањи. Неки моји људи су били преплашени од тога што је на једној страни Владимир Грбић, а на другој Зоран Гајић. Рекао сам им да забораве нас двојицу, већ шта причају и обећавају један и други. Апсолутно се слажемо око неких ствари, али смо у неким дијаметрално различити", рекао је Гајић.

Према његовим речима, актуелни селектор мушке сениорске репрезентације Србије Никола Грбић има активан уговор.

"Никола је Никола, а Владимир је Владимир. Смета му, још из младих дана, што га старији брат туторише, ово нема никакве везе. Охладиће се и Владимир. Ми смо спортисти, да смо играли шах, вероватно бисмо се исто овако понашали", рекао је Гајић уз осмех.

Гајић је најавио формирање Извршног одбора и најавио да ће се у Савезу радити "тимски", јер је све што је постигао као тренер успео уз помоћ играча и сарадника и да "тај тимски дух жели да пренесе" у ОСС.

Скупштини је присуствовало 48 од 50 делегата. На седници је покренута расправа везана за избор новог делегата Скупштине, који ће заменити Голијанина.

Поједини су тврдили да би се тиме, на предлог Одбојкашког савеза Београда, прекршио Статут јер Голијанин није формално разрешен са места делегата, већ само са места првог човека ОСС-а.

Потом се гласало за разрешење Голијанина, који није био присутан на седници, а предлог за његову смену са места делегата није усвојен.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво