Динамо - Црвена звезда 1:3

Одбојкашице београдске Црвене звезде победиле су у Панчеву, у мечу трећег кола првенства Србије, екипу домаћег Динама са 3:1 (23:25, 25:19, 25:12, 25:22).

У хали спортова "Стрелиште", пред око 600 гледалаца, судили су Симоновић из Крагујевца и Мурић из Ужица.

Динамо: Раонић, Лучић, Јанковић, Косорић, Грбић, Ршумовић, Карић, Давидовић, Марковић, Рашић, Пузовић и Ракић.

Црвена звезда: Бормаз, Нинковић, Шеварика, Живковић, Јовановић, Вељковић, Росић, Бјелица Јована, Нешовић, Благојевић, Бјелица Ана и Стевановић.

Панчевке су поражене на свом терену и од другог београдског такмаца за сам врх табеле и тиме, вероватно, већ на старту првенства ставиле тачку на еветуални помак ка самој шампионској титули.

Млађи састав београдских "црвено-белих" показао је више хтења, борбености и полетности да дође до победе.

Домаће одбојкашице су добиле само први сет, који је протекао у знаку великих серијских заокрета. Тако су, најпре гошће, вођство Панчевки од 4:1 претвориле у сопствену предност од 8:5. У самом финишу, када је то највише требало, домаће су се реванширале, па су од 9:13 преокренуле резултат на 20:15 и добиле први сет.

У следећем сету вођена је равноправнија борба, са благом предношћу Београђанки, које су су финишу серијом блокада повећавале разлику.

Трећи сет је био прави нокаут за одбојкашице Динама, јер до његовог краја нису никако могле да се дигну на ноге.

Када се, почетком четвртог сета, учинило да ће домаће ипак успети да изборе право на последњи рулет-сет, дошло је до пада концентрације и успона гошћи, које су тако и заслужено тријумфовале.

У победничкој екипи бриљирала је Ивана Нешовић, а њој уз раме биле су Шеварика, Нинковић и Вељковић. Код домаћих се највише истицала Рашићева, а повремено Карићева и Пузовићева.

Екипа Поштара 064 савладала је као гост екипу Јединства са 3:0, иако је утакмица одиграна у београдској дворани Еко спорт јер је током протекле сезоне промењено домаћинство. Ужичанке су практично у Београду дочекале актуелне шампионке. Нити једног тренутка победа тима Поштара 064 није долазила у питање. Предвоћене маестралном Александром Петровић поштарке су веома лако дошле до тријумфа, што оцртава и резултатски поредак у сетовима - 25:14, 25:17, 25:20. Треба истаћи и да актуелне шампионке, тим Поштара 064 у понедељак путују у Француску где ће дан касније играти прву утакмицу овогодишње Индесит Лиге шампиона против шампиона Француске, екипе Кана.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво