Читај ми!

Косовски савез званично у ЦЕВ, Србија јасно против

Косовски одбојкашки савез званично је на Конгресу у Луксембургу постао 56. члан Европске федерације (ЦЕВ), али је за разлику када је примљен у Светску организацију (ФИВБ) када је Србија била уздржана, овај пут српска делегација била јасно против.

Према правилима није било гласања и дискутовања, јер је пријемом у ФИВБ косовски савез аутоматски ушао и у континенталну федерацију, али је за разлику од Ненада Голијанина, сада већ бившег председника ОСС који је у Буенос Ајресу својевољно остао уздржан, овај пут Владимир Грбић изнео став Србије против.

Први потпредседник ОСС и кандидат за новог председника обратио се делегатима и рекао:

"Председниче Боричићу, председниче Граса, поштовани делегати, даме и господо, у складу са Резолуцијом Савета безбедности Уједињених нација 1244 и саветодавном мишљењу Међнародног суда правде о косовској декларацији о независности, дужност ми је да вас, у својству представника Одбојкашког савеза Србије, обавестим о ставу Владе Републике Србије која се противи признавању такозване Републике Косово. Сагласно томе, Одбојкашки савез Србије је против пријема Одбојкашког савеза такозване Републике Косова, као пуноправног члана ФИВБ", рекао је Грбић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи