Подрашчанин: Никола је од среће плакао са нама...

Српски одбојкаш Марко Подрашчанин рекао је да је екипа јако емотивно доживела освајање првог трофеја у Светској лиги и открио да су сви плакали од среће, укључујићи и селектора Николу Грбића.

"Коначно смо на крову света, освојили смо и Светску лигу коју смо чекали дуги низ година и генерација. Одиграли смо шесто финале, али коначно смо ушли како треба и заслужено победили једну од најбољих екипа света. Током целог такмичења смо показали да смо други тим у односу на прошлу годину и на јануар када нисмо изборили Олимпијске игре", рекао је Подрашчанин Танјугу по доласку на аеродром Никола Тесла.

Подрашчанин истиче да му је жао што Србија неће бити у Рију јер сматра да би могла да освоји олимпијску медаљу.

"Морамо да прославимо велики успех, идемо даље. Не само да нам је место у Рију, него могли смо да освојимо медаљу. Бразил и Италију смо победили два пута, Русију, Пољску, сам светски врх... Жалим за ОИ, али такав је систем, по мени јако лоше одрађен. Један лош дан против Немачке учинио је да не изборимо визу", навео је Подрашчанин и додао да селектор Никола Грбић није био речит после светске титуле.

"Плакао је као и сви ми. Никола је дуги низ година играо са мном, сада ми је и селектор. Најбитније је да смо дошли до трофеја Светске лиге".

Његов саиграч Урош Ковачевић изјавио је да је Србија сасвим заслужено на светском трону.

"Било је јако лепо играти финале Светске лиге и освојити злато. Заслужили смо светску титулу, доминирали смо у сваком елементу, пехар смо освојили срцем, што се не може рећи да су тако играле остале екипе. Као колектив смо највише показали", поручио је Ковачевић и осврнуо се на победу против Бразила у финалу 3:0.

"Систематски смо "разрушили" Бразилце, нису знали шта их је снашло, имали су лош дан. Они су тим који никад не игра испод нивоа, јуче су пали захваљујући нама. Не памтим када смо одиграли овакав меч, били смо одлични у свим сегментима, игра мачке и миша", рекао је Ковацевић и додао да га више не боли изостанак са Олимпијских игара у Рију.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво