Николини шампиони стигли у Београд

Најбољи српски одбојкаши, победници Светске лиге, дочекани су на Аеродрому "Никола Тесла" овацијама и повицима "шампиони, шампиони". Олимпијски турнир губи изостанком овакве екипе, поручује селектор Грбић.

Изабранике селектора Николе Грбића, који су у финалу прегазили Бразил са 3:0, поздравили су многобројни навијачи, као и чланови њихових породица.

"Још се нису слегли утисци, тешко је изаћи из стања максималне концентрације и прећи у еуфорију. Потребно је време да се емоције слегну, процесуирамо сва дешавања и уживамо у заслуженом успеху", рекао је селектор Грбић Танјугу по доласку на београдски аеродром.

Српски одбојкаши у Кракову су из шестог покушаја у финалима дошли до првог трофеја Светске лиге.

"Не сећам се ко је победио Бразил са 3:0, а камоли у финалу. Доминирали смо током целог меча, тријумф није долазио у питање, само на терену нисмо били тога свесни. Били смо најбољи када је било најпотребније, момци су оставили срце на терену."

Грбић признаје да му је, после победничког поена, било потребно неколико секунди да схвати да су прваци.

"Потребне су ми биле две или три секунде да дођем себи, само сам стиснуо паузу. Није било еуфорије, можда би се то десило да је било неизвесније", поручио је легендарни одбојкаш, сада успешан и као селектор.

Он је истакао да жали за Олимпијским играма у Рију и додао да је систем лош јер неће играти једна од најбољих селекција.

"Жал је увек присутан. У јануару нисмо били незналице или неспособњаковићи, као што ни сада не мислимо да нам нема равних. Тада нисмо имали право на кикс и поправку, а постојали су проблеми са повредама. Ово је први пут да се квалификације за ОИ овако организују и надам се последњи. Турнир губи изостанком овакве екипе", закључио је Грбић.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво