Читај ми!

Иран нанео први пораз одбојкашима Србије

Одбојкашка репрезентација Србије претрпела је први пораз у Светској лиги, пошто је у Техерану после преокрета изгубила од Ирана с 2:3 (25:18, 25:22, 22:25, 23:25, 14:16) у првој утакмици Групе I трећег викенда прве дивизије. Наши одбојкаши у другој утакмици играју против Аргентине. Меч је на програму у суботу од 15.30, директан пренос је на нашем Другом програму. Грбић: Недостајало концентрације и среће.

Изабраници Николе Грбића водили су с 2:0 у сетовима, али је Иран ношен добрим навијањем у испуњеној хали Азади успео да дође до преокрета и нанесе Србији први пораз ове сезоне у Светској лиги.

Најефикаснији у репрезентацији Србије био је Марко Ивовић с 19 поена, два мање уписао је Александар Атанасијевић, а Марко Подрашчанин забележио је 12.

Иран је до победе предводио Мохамед Мусави са 17 поена, а Мојтаба Мирзајанпур забележио је 14.

Србија ће се у суботу у другом колу Групе I прве дивизије Светске лиге од 15.30 (РТС2) по средњеевропском времену састати с Аргенитном, док Иран од 18.30 очекује дуел против Италије.

Грбић: Недостајало концентрације и среће

Селектор одбојкашке репрезентације Србије Никола Грбић рекао је да је његова екипа имала прилику да победи Иран, али да им је за то недостајало среће и концентрације у кључним тренуцима.

"Играли смо јако добро у прва два сета, много добро смо примали сервис, али и нападали. То нас је довело до тога, да и поред великог броја грешака на сервису у том другом сету, ;континуираним нападом и добром игром приведемо сет крају и поведемо с 2:0. После тога је наш ниво игре опао... ;Они су направили неке измене, које су биле изузетно добре измене, направили су разлику, одиграли много добро, без обзира на то, имали смо наше шансе, а чак смо имали и предност у тај-брејку", рекао је Грбић и додао:

"Мислим да нисмо имали среће... Једна лоша судијска одлука с 'челенджом' у тај-брејку, који је очигледно био на нашој страни, понекад направи разлику која је довољна да се изгуби сет. Штета, имали смо прилику да победимо и у овој утакмици".

Одбојкашка репрезентације Србије пласирала се на Завршни турнир Светске лиге, иако је у Техерану поражена од Ирана с 2:3 у првој утакмици Групе И трећег викенда прве дивизије.

"Морамо да се концентришемо на оно шта морамо да радимо, то је једини прави пут како бисмо превазишли све проблеме. Два месеца причамо о проблемима с којима можемо да се сусретнемо. Та листа је дугачка... Ми се налазимо тренутно у проблему, за пет дана одрадили смо само један тренинг, а ово путовање је било какво је било, још је у дворани данас било вруће, јак противник... Али не смемо да причамо о томе, већ морамо да се концентришемо на наредног противника", рекао је Грбић.

 

 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара