Одбојкаши бољи и од Ирана

Одбојкашка репрезентација Србије задржала је максималан учинак у Светској лиги, пошто је у Београду с 3:1 (25:19, 24:26, 25:18, 25:21) победила Иран у трећем колу Групе Ф прве дивизије.

Најефикаснији у репрезентацији Србије био је Урош Ковачевић са 16 поена, док је Дражен Лубурић уписао 15, а Марко Подрашчанин 14.

У селекцији Ирана истакао се Шарам Махмуди с 15 поена, колико је имао и Хамзех Зарини.

Екипа Николе Грбића после шест одиграних утакмица заузима прво место у Светској лиги са 18 бодова, док је Иран девети с пет бодова.

Утакмици у дворани "Александар Николић" присуствовало је око 3.000 гледалаца.

Добром игром од почетка меча, Србија је још раној фази повела с пет поена предности (8:3). Изузетно расположен у првом периоду био је Урош Ковачевић који је први сет завршио са шест освојених поена, а испратили су га Марко Подрашчанин са четири и Срећко Лисинац с три. Иран је средином сета успео да приђе на два поена заостатка (10:12), али израбраници Николе Грбића нису допустили ривалу да учини нешто више, па је после 26 минута Србија добила први сет са 25:19.

У другом сету уследио је пад у игри српских одбојкаша. Иран је на првом техничком тајм-ауту водио са 8:5, а потом су се одвојили на пет поена предности (13:8). Србија је успела потом да дође до изједначења на 14:14, међутим, серијом грешака, али и добром игром Иранаца у пољу и на мрежи допустили су им да се поново "одлепе" и стекну три поена предности (20:17).

Селектор Србије Никола Грбић је у тим тренуцима изменама покушао да "пробуди" свој тим, што му је и делимично успело, па је домаћин другог викенда Светске лиге стигао до изједначења на 24:24. Имала је Србија потом прилику из контранапада да дође до сет лопте, али је блок Ирана зауставио Уроша Ковачевића, а онда је у наредном поену лош пријем српских одбојкаша олакшао посао Иранцима, који су после 34 минута игре у другом сету стигли до изједначења 1-1.

Србија је у трећем сету у потпуности надиграла Иран. Игра у пољу била је на високом нивоу, што је Николи Јововићу олакшало посао у организацији. Дражен Лубурић био је најзаслужнији за убедљиво добијен трећи сет. Овај 23-годишни српски коректор је у том периоду уписао осам поена, па је првопласирана екипа Светске лиге после 28 минута повела с 2:1.

Готово током целог четвртог сета играло се "поен за поен", виђена је "резултатска клацкалица", а Србија је тек у завршници стигла до два поена предности (23:21). На сервису је у тим тренуцима био Марко Подрашчанин, који је пореметио пријем Ирана. Гости нису имали одговор у тим тренуцима, па је Србија тако остварила и шесту победу у Светској лиги.

Србија ће трећег викенда Светске лиге играти у Ирану, са селекцијом домаћина, Аргентине и Италије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво