Читај ми!

Нова победа одбојкашица, савладан и Јапан

Женска одбојкашка репрезентација Србије победила је и у другој утакмици Групе један трећег викенда Гран прија у Кјотоу, пошто је савладала домаћина Јапан. Србија је победила са 3:2 у сетовима (25:23, 20:25, 17:25, 27:25, 15:8).

Најефикаснија у победничком тиму била је Бранкица Михајловић са 24 поена, по 18 су постигле Милена Рашић и Тијана Бошковић, Стефана Вељковић додала је 16, Тијана Малешевић четири, а Маја Огњеновић три.

Јапан је предводила Јукико Ебата са 21, док је Мизуки Танака постигла 17 поена.

Србија је прва на табели са четири бода, колико имају и Јапан и Русија, док је Тајланд последњи без учинка.

Селектор Србије Зоран Терзић каже да је добро то што његова екипа не посустаје и да се нада бољој игри у наредној утакмици.

"Добро је што девојке не посустају и не дозвољавају противнику да победи. Пет утакмица заредом играмо 3:2, сигурно да постоји умор, тако да ће против Тајланда играти нека друга постава. Надам се да ћемо одиграти мало боље него против Јапана", рекао је Терзић после утакмице у Кјоту.

Терзић је истакао да није задовољан игром у блоку и поготово одбрани, што је условило да Јапан има неуобичајену реализацију.

"Као и сваки пут када играмо против Јапана, то су тешке утакмице, које се завршавају у великом броју случајева у пет сетова, а тако је било и данас. Пети сет је одигран како је требало цела утакмица да се игра", оценио је Терзић.

Репрезентативка Србије Тијана Бошковић је навела да је утакмица са Јапаном била тешка и да њеној екипи треба одмор.

"Успели смо да се извучемо и добијемо по не знам који пут са 3:2. Јапанке су имале три меч лопте, али смо уз мало стрпљења и пар добрих потеза преокренуле. Потрудићемо се да се колико толико одморимо јер смо играле 10 сетова у два дана", рекла је Тијана Бошковић.

Њена саиграчица Стефана Вељковић казала је очекује да форма буде све боља.

"Нама је суђено да овде играмо пет сетова сваки пут. Није било лако. Нисмо у најбољој форми, али је полако подижемо и верујем да ће бити све боље и боље. Имамо херца, није први пут да преокренемо резултат. Када се мало пробудимо, све нам крене", објаснила је Вељковићева.

Наредна утакмица играће се сутра од 8.00 по средњеевропском времену, а противник Србији биће Тајланд.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво