Србија "меље" редом, поново савладана Бугарска

Одбојкаши Србије и пету утакмицу заредом решили у своју корист, савладавши у Београду Бугарску са 3:1. У суботу ће Србија покушати да настави низ, противник је репрезентација Ирана.

Одбојкашка репрезентација Србије победила је у Београду Бугарску са 3:1 (25:18, 21:25, 25:19, 25:23), у другом колу Групе Ф другог викенда прве дивизије, те је тако задржала максималан учинак у Светској лиги.

Репрезентацију Србије до победе је предводио Урош Ковачевић са 18 поена, Дражен Лубурић постигао је 11, Марко Ивовић и Срећко Лисинац по девет, капитен Драган Станковић осам. Најбољи у Бугаркој био је Цветан Соколов са 21 поеном.

Србија после пет утакмица заузима прво место с максималним учинком, док је Бугарска претпоследња, 11. и без бодова.

За разлику од јучерашње утакмице против Бразила, када је дворана "Александар Николић" била скоро пна, а и вентилација није била у функцији, данас је било присутно око 2.500 гледалаца, па су тако и услови у дворани били подношљивији.

Србија је на почетку меча заиграла квалитетно и агресивно, расположени су били Дражен Лубурић, Урош Ковачевић и Никола Јововић, који је освојио поен из блока, па је већ у раној фази резултат био 5:1.

Бугарска је до техничког тајм-аута успела делимично да смањи заостатак на 8:5, али је екипа Николе Грбића одиграла сјајно после одмора, ривалу су препустили упола мање поена, па су на други технчики тајм-аут отишли с предношћу од 16:9. Домаћин је до краја тог периода одиграо у истом ритму, па је после 26 минута игре повео с 1:0 у сетовима.

Бугарску није много пореметио убедљиво изгубљен сет, добро су ушли у други период, те су на први технички тајм-аут отишли с пет поена предности (8:3). Србија се у тим тренуцима доста мучила на пријему, што је резултовало лошом организацијом напада.

Добрим сервисима капитена Драгана Станковића, Србија је успела да ухвати прикључак и смањи на 6:8, па је селектор Бугарске Пламен Констатинов био приморан да затражи тајм-аут. Гости су се консолидовали током паузе, па су постепено увећавали предност, те повели с 15:10.

Ипак, уследио је пад у игри Бугарске пред други технички тајм-аут. Српски одбојкаши су то искористили, те су серијом од четири узастопна поена пришли на поен заостатка (14:15).

Констатинов је поново позвао тајм-аут, после ког су се његови играчи још једном "дигли". Добро је функционисао блок Бугарске после паузе, али је и Србија имала проблема у органзиацији игре, те је Никола Грбић указао прилику другом техничару репрезентације, Алекси Брђовићу. То није донело резултат, па је Бугарска други период добила са 25:21 после пола сата игре.

Почетак трећег сета био је сличан почетку утакмице. Србија је лако и брзо стигла до вођства од 4:1. Стечену предност Србија је само једном успели да испусти, када је Бугарска изједначнила на 11:11, али је тим Николе Грбића у наставку успео да се уздигне, те на крају добије тај период са 25:19.

Бугарска је добро играла на почетку четвртог сета, на првом техничком тајм-ауту тим Пламена Констатинова водио је с 8:6, а потом је стигао и до вођства од 9:6. Србија је успела да стигне до изједначења на 11:11, али и не да преокрене. До другог техничког тајм-аута играло се "поен за поен". Бугарска је у завршници повела с 19:17, али је тим Николе Грбића у тим тренуцима заиграо јако добро.

Јововић је у два узастопна напада проигравао Срећка Лисинца, који је Србији донео изједначење, а потом и сјајним сервисима проекрет на 22:19. Домаћин је предност сачувао до краја, те на тај начин дошао и до друге узастопне победе у Београду.

Србију у трећем колу другог викенда Светске лиге у суботу од 19 у хали "Александар Николић" очекује дуел с Ираном, који је раније данас са 1:3 поражен од Бразила.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи