Боричић:Семинар ће помоћи домаћим тренерима

Председник Одбојкашког савеза Србије (ОСС) Александар Боричић рекао је да је тај Савез организацијом семинара "Тренери за победе" желео да помогне домаћим стручњацима како би у будућности направили нове шампионе.

У организацији ОСС у Београду се 6. и 7. октобра одржава семинар "Тренери за победе", на којем ће предавачи бити неки од најбољих светских одбојкашких тренера.

Међу предавачима наћи ће се члан Административног борда ФИВБ и један од најбољих тренера у САД Даг Бил, председник тренерске комисије ФИВБ и селектор Француске Филип Блан, затим селектор Италије Андреа Анастази и селектор српске репрезентације Игор Колаковић.

"Потребно нам је знање, много рада, али и добра комуникација са Европом и светом, због чега смо одлучили да организујемо овај семинар у Београду, на који смо позвали најбоље светске одбојкашке тренере. Циљ је да помогнемо домаћим тренерима, како би у будућности направили нове шампионе", рекао је Боричић.

Прво предавање одржао је Даг Бил, за којег је Боричић рекао да је "гуру светске одбојке".  Он је додао да 218 присутних домаћих тренера заслужују похвале за досадашњи рад, али да сви морају да се унапређују и да ће кроз овај семинар утврдити своје ставове и знање, али и да ће сазнати нове ствари.

Према његовим речима српски селектор Колаковић заслужио је да буде међу тренерским великанима као предавач због добрих резултата које је постигао са националним тимом у последње две године.

"Одбојка је спорт у који треба дуготрајно улагати, како у играче, тако и у тренере. Надам се да ће српски клубови бити у бољој финансијској ситуацији и да ће тренери уз добре услове и нова знања направити нове светске, европске и олимпијске шампионе", истакао је Боричић.

Бивши српски одбојкашки селектор Лазар Гроздановић нагласио је да је Србији био потребан семинар тренера на међународном нивоу.

"Овај семинар ће много значити свим тренерима. Моја иницијатива је била да тренери не дођу само због лиценци, већ да би постављали што више питања предавачу, јер поставити питање није ништа страшно. Добио сам задовољавајуће одговоре уз које су се отворила многа питања из читаве одбојкашке праксе", рекао је Гроздановић.

Он је у име тренера захвалио ОСС на организацији семинара "Тренери за победе".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи