Србија и Италија домаћини ЕП 2011. за одбојкашице

Србија и Италија заједно ће организовати Европско првенство за одбојкашице 2011. године, потвђено је на Генералној скупштини Европске одбојкашке федерације (ЦЕВ) у Мадриду.

Такмичење по групама ће се одржати у Београду и Милану, а финале ће се играти у Београду.

На Генералној скупштини ЦЕВ-а одлучено је да Србија буде организатор и Европског првенства за јуниорке 2010. године, које ће се играти у Зрењанину и Нишу.

Како се наводи на сајту Одбојкашког савеза Србије, председник ОШ Александар Боричић био је задовољан што ће се наставити изванредна сарадња са Италијанском одбојкашком федерацијом која је започета 2005. године организовањем ЕП за сениоре у Београду и Риму.

Боричић је био задовољан и чињеницом да ће Србија бити организатор ЕП у јунуиорској конкуренцији, први пут после 1977. године.

"Надамо се да ће овим женска одбојка у Србији добити потпуни замах и да ћемо уз помоћ Министарства за омладину и спорт, као и власти у Београду, Нишу и Зрењанину успети да организујемо ова такмичења на највишем нивоу", рекао је Боричић.

ЕП за сениоре 2005. одржано у Београду и Риму било је прво у историји одбојке које су организовала заједнички два савеза.

Тада је такмичење по групама одиграно у Београду и Риму, док се полуфинале и финале играло у главном граду Италије. Овога пута, такмичење по групама ће се играти у Милану и Београду, а финале ће бити у главном граду Србије.

Чешка и Аустриј биће 2011. заједнички домаћин првенства Европе за сениоре, а утакмице ће се играти у Прагу, Либерцу, Бечу и Инсбруку.

У 2009. години одбојкашки шампионати Европе одржаће се у Пољској (за жене) и Турској (за мушкарце).

У 2010. години јуниори ће се надметатии у Белорусији, у Могиљеву и Бобрујску, а кадети и кадеткиње у Турској (места ће се накнадно изабрати).

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара