"Плаве" без медаље, злато Италијанкама

На 21. првенству Европе у одбојци за јуниорке у италијанском граду Фолињу омладинска репрезентација Србије остала је без медаље, пошто је у мечу за треће место, изгубила од Турске 1:3 (25:16, 19:25, 18:25, 21:25).

Утакмица је одиграна у дворани Паласпорт Патернези у присуству 260 гледалаца, а судили су Даница Викторини-Лиза из Словачке и Јаник Шалада из Француске.

СРБИЈА: Малешевић (18), Пуцаревић (5), Росић, Шиљковић (5), Хелић, Марковић, Пантовић (1), Нинковић (10), Милосављевић (7), Рашић (10), Бјелица (3), Лазаревић.
Тренери: Зоран Ковачић и Бојан Михајловић.

ТУРСКА: Јаз, Коркмаз, Јилмаз, Услупехливан (11), Јилдирим (14), Ајдемир (6), Бујукбајрам (12), Узун (11), Гуркајнак (9), Ерсари, Јесил, Каракојун.
Тренери: Мехмет Бедестенлиоглу и Булет Гунеш.

Јуниорке Србије нису успеле да се домогну медаље на овогодишњем шампионату Европе у Италији: Турска је била успешнија од "плавих", у мечу у којем су изабранице селектора Зорана Ковацића, после одличне игре, повеле у сетовима са 1:0, али то је било све што су успеле да ураде. Туркиње су у наредна три сета контролисале и игру и резултат и заслужено тријумфоване.

Иако ослабљене, без Вељковић и Малагурски, које су у саставу сениорске репрезентације Србије, и повређене Бурсаћ, јуниорке Србије су се пласирале у полуфинале, остваривши тако други најбољи резултат у историји учешћа на првенствима Старог континента.

У финалу је репрезентација Италије савладала Русију са 3:0.

Остали резултати:
Меч за пето место:
Немачка - Пољска 3:1 (16:25, 25:19, 26:24, 25:21).

Меч за седмо место:
Белгија - Украјина 3:0 (25:10, 25:21, 25:14).

Коначан пласман:
1. Италија
2. Русија
3. Турска
4. Србија
5. Немачка
6. Пољска
7. Белгија
8. Украјина
9. Француска
10. Чешка
11. Холандија
12. Хрватска

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво