Читаковић -Ђуришић: Одлазак због породичних обавеза

Српска одбојкашица Весна Читаковић Ђуришић потврдила је да се опростила од репрезентације и да је на Олимпијским играма у Пекингу одиграла последње мечеве за национални тим. Одлуку о одласку из репрезентације она је образложила породичним обавезама.

"После Европског првенства прошле године желела сам да завршим причу у вези са репрезентацијом. Изгубљено финале, нисам видела сина три месеца. Све ми се скупило и желела сам да ту буде крај. Међутим, после разговора са председником Одбојкашког савеза Србије Александром Боричићем, предомислила сам се, јер сам као спортиста јако желела да одем на ОИ", рекла је Весна Читаковић-Ђуришић.

"Успели смо, пласирали смо се на ОИ, дошли до четвртфинала. Можда сам у најбољим играчким годинама, али је моја породица у претходне четири године највише трпела. Мој син сада има четири и по године и ја више немам срца да га остављам, иако ми је жао што су утакмице на ОИ моји последњи мечеви у репрезентацији", додала је она.

Весна Читаковић Ђуришић, која игра на позицији средњег блокера, изразила је уверење да се њен изостанак из националног тима неће осетити у игри.

"Свако ко оде, без њега се може и мора, нема ту никакве љутње, челици Савеза и чланови стручног штаба репрезентације знају и разумеју моју ситуацију и ситуацију сваке девојке, која жели или не жели, или не може да игра за репрезентацију. Нико се ту не љути, нису ни такви људи. После 15 година, толико времена и свега што сам дала репрезентацији, време је да одем. А што се тиче играча на мојој позицији, има више веома младих девојака које су талентоване и могу да то изнесу на својим леђима", истакла је.

Досадашњи капитен женске одбојкашке репрезентације оценила је и да је Јелена Николић права особа за новог капитена. "Јелена је особа која би требало да настави тамо где сам ја стала, да преузме капитенску траку, првенствено зато што има искуство, стаж који јој то дозвољава. Уз једну молбу, мораће да носи број 11", додала је Весна Читаковић-Ђуришић.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво