Јуниорке првакиње Балкана

Женска одбојкашка репрезентација Србије освојила је златну медаљу на јуниорском првенству Балкана за одбојкашице пошто је вечерас у финалној утакмици у Тузли победила селекцију Бугарске са 3:0 (25:16, 26:24, 25:20) после 81 минута игре.

За најбољу играчицу првенства (МВП) проглашена је наша репрезентативка Тијана Малешевић, Марија Пуцаревић је најбољи техничар, а Нина Росић најбољи либеро.

Овим успехом Србија је показала да је у јуниорској конкуренцији доминантна на Балкану, пошто су и јуниори у Турској такође освојили златну медаљу.

У кадетској конкуренцији Србија је освојила злато (кадети у Казанлаку) и сребро (кадеткиње у Портарији). Србија је једина земља чије су четири репрезентације играле у финалима шампионата Балкана у 2008. години.

Утакмицу у дворани Мејдан посматрало је 200 гледалаца, а судили су Никола Мицевски из Македоније и Мирјана Лозановић из Босне и Херцеговине.

Србија: Малешевић (13), Пуцаревић, Лазаревић (5), Росић, Шиљковић (12), Хелић (1), Марковић, Бјелица, Нинковић (15), Пантовић, Рашић (2), Милосављевић (2).

Бугарска: Колчагова, Богданова (3), В. Николова, Рабаџијева (7), Ц. Николова (1), Запрјанова, Љ. Василева, Цветанова (14), Д. Николова (4), Русева (5), Е. Василева (12), Е. Николова.

Јуниорке Србије су супериорно, без изгубљеног сета, завршиле такмичење у Тузли, освојиле златну медаљу и три индивидуалне награде.

"Изузетно сам задовољан, јер су девојке показале максималну озбиљност током свих утакмица у Тузли, па тако и у финалу. Испунили смо програм рада, онако како смо замислили, уз изванредне услове које смо имали, како у Бечеју, тако и у Тузли. Мислим да смо спремни за шампионат Европе, али наставићемо са радом у Обреновцу до поласка у Перуђу", изјавио је селектор српских јуниорки Зоран Ковачић.

У утакмици за треће место Босна и Херцеговина је победила Молдавију са 3:0 (25:15, 25:17, 25:11)

Коначан пласман: Србија, Бугарска, БиХ, Молдавија, Румунија, Грчка, Турска, Црна Гора, Македонија.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво