Србија без полуфинала у одбојци

Мушка одбојкашка репрезентација Србије поражена је од САД 3:2 у сетовима (25:20, 23:25, 25:21, 18:25, 12:15), у последњем четвртфиналном дуелу олимпијског турнира у Пекингу.

Пети сет протекао је у великој драми. Имали су наши репрезентативци предност од 7:4, па и 9:7. Међутим, уследио је пад у игри који је противник искористио, направио преокрет и дошао до предности од 14:11 и три меч лопте. Американци су нажалост искористили другу и пласирали се у полуфинале  

Екипа Србије убедљиво је савладала Американце у првом сету у којем је водила од самог почетка. Највећа разлика на страни Србија била је пет поена (12:7, 14:9, 24:19), а српски одбојкаши пропустили су само једну сет лопту.

У другом сету углавном је водила репрезентација САД, али је борба између две екипе била је изједначена па је предност Американаца износила од два до четири поена. Репрезентација Србије је резултатски стигла САД пред крај другог сета али је на 22:22 пропустила неколико контранапада и изгубила сет у којем је направила чак девет техничких грешака.

Американци су у трећем сету повели 4:0 и одржавали предност све до половине сета када су репрезентативци Србије изједначили на 12:12. Пред сам крај Србија је серијом поена направила разлику и освојила сет првом сет лоптом. Најубедљивију игру Американци су пружили у четвртом сету у којем су водили од самог почетка и имали убедљиву предност и до седам поена. Српска репрезентација је у четвром сету направила много техничких грешака и имала слаб сервис, док је амерички блок добро функционисао.

Селектор одбојкашке репрезентације Србије Игор Колаковић рекао је да ће његов тим вероватно дуго жалити због пораза у четвртфиналу турнира на Олимпијским играма у Пекингу.

- Вероватно ћемо дуго жалити за овим мечом. Чинило се свима да смо јако близу полуфинала, али су Американци у петом сету и завршници другог одиграли јако добро и концентрисано и зато победили - рекао је Колаковић.

Селектор Србије оценио је да је његов тим играо добро, али да је имао проблеме са повредама.

- Играли смо врхунски меч, који смо толико прижељкивали. Од када смо се у Измиру пласирали на Игре, причали смо о четвртфиналу, дошли до њега, играли како смо желели, али резултат је био на страни Америке. За овај тим је најбоље да што пре преболи овај пораз, јер следе нова такмичења, али ће (играчи) вероватно ових преосталих неколико ноћи у Пекингу 'вртети' ситуације са утакмице - додао је Колаковић.

 

Капитен Никола Грбић оценио је да су САД заслужено победиле, али је казао да му је жао што тим није урадио оно за шта се спремао цело лето.

- Спремали смо се за ово цело лето и жао ми је што нисмо прошли у полуфинале, али мислим да је вечерас победио бољи, бар у деловима који су одлучивали. Без обзира, треба да будемо поносни, јер смо довде дошли без повређених играча. Раније је било ситуација у којима је једна лопта одлучивала, па смо добијали утакмице. Сада, нажалост, лопта је ишла на њихову страну. Мислим да су заслужено победили и треба да иду даље - казао је Грбић.

У полуфиналу, које се игра у петак 22. августа, састају се САД и Русија, односно Италија и Бразил.  А у преосталим утакмицама четвртфинала Италија је победила Пољску са 3:2 (25:19, 25:22, 18:25, 26:28, 17:15), Русија Бугарску са 3:1 (20:25, 25:16, 25:22, 25:21), а Бразил селекцију домаћина Кину са 3:0 (25:17, 25:15, 25:16).

Србија - САД 2:3 (25:20, 23:25, 25:21, 18:25, 12:15) 

Гледалаца: 7,500 . Трајање меча 02:14. Судије: Ванг Нинг и Мухамед Шамири

Србија: Бојовић 12, Бјелица 2, Јанић, Петковић, Самарџић, Грбић 5, Никић 15, Герић 6, Миљковић 28, Старовић, Подрашчанин 10.

САД: Бол 2, Руни, Ли 15, Ламбурн, Приди 17, Милар 11, Салмон 14, Хоф, Стенли 18, Хансен, Гарднер, Тузински

Број коментара 56

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара