Одбојкашице изгубиле од Кубе

Женска одбојкашка репрезентација изгубила је у четвртфиналном мечу од Кубе резултатом 3:0, по сетовима 26:24, 25:19, 26:24, чиме се опростила од Олимпијских игара у Пекингу.

Утакмица је одиграна у Градској дворани, пред 12.500 гледалаца, а судили су Ал Нама (Катар) и Ким Кун (Северна Кореја).

 

СРБИЈА: Николић, Бракочевић, Ђерисило, Крсмановић, Молнар, Весовић, Огњеновић, Читаковић, Симанић, Малагурски, Вељковић и Ћебић.

КУБА: Руиз, Сантос, Кариљо, Рамирез, Ортиз, Санчез, Ерера, Меса, Калдерон, Карсасес, Силие и Барос.

Најбоље одбојкашице Србије завршиле су учешће на Олимпијском турниру у Пекингу после најбоље партије.

Остаје жал што изабранице Зорана Терзића нису играле на сличан начин у претходним утакмицама, јер би тако избегле једног од главних фаворита на турниру, селекцију Кубе.

Резултат првог и трећег сета најбоља је илустрација изједначености квалитета две репрезентације. Срећа је, на жалост, била на страни Кубанки које су још једном демонстрирале врхунску игру.

Можда би епилог био другачији да је крајем трећег сета било више менталне стабилности у редовима нашег тима.

Иако су Кубанке имале предност од старта, "плаве" су у самој завршници преокренуле резултат и повеле са 23:21. Селектор Кубе узео је тајм аут, после којег су кола нашег тима кренула низбрдо.

Кубанке су "везале" три поена и повеле са 24:23. Изједначење на 24:24 било је последњи трзај Терзићевих изабраница после чега су уследила још два поена кубанске репрезентације и њихово велико славље.

Наше репрезентативке су пружиле свој максимум, међутим показало се за један сат и двадесет минута, колико је меч трајао, да су Кубанке ипак прејаке.

Терзић: Србија није заслужила да иде даље 

"На основу свега виђеног на олимпијском одбојкашком турниру у Пекингу репрезентација Србије није заслужила да се пласира у полуфинале", оценио је селектор плавих Зоран Терзић након пораза у четвртфиналном мечу против Кубе и елиминације нашег тима са Игара.

"Одиграли смо данас најбољу утакмицу на турниру, међутим током прве фазе такмичења нисмо играли како смо замислили да треба. Игра нам није била на очекиваном и жељеном нивоу и, најпростије речено, нисмо ни заслужили полуфинале", изјавио је Терзић.

Уз честитке Кубанкама на данашњој, али и свим досадашњим утакмицама на олимпијском турниру, наш селектор је нагласио да не би било поштено да после серије слабих издања из једне овако важне утакмице изађемо као победници над противником који је цео турнир одиграо на веома високом нивоу.

Капитен Весна Читаковић додала је да су све играчице у тиму против Кубе пружиле максимум.

"Бориле смо се, дале све од себе, али смо и направиле неколико глупих грешака. Све у свему, драго ми је што смо билe део Олимијских игара", поручила је искусна репрезентативка.

 

Либеро Сузана Ћебић тврди да су плаве данас још једном доказале да знају да играју одбојку и да је меч могао да се разреши и у корист Србије.

"Остаје жал за пропуштеном шансом да се нађемо у полуфиналу, али шта је ту је. С обзиром на нашу игру у последња три меча, треба да нас радује све што смо показале против Кубанки", оценила је Ћебићeва.

Стефана Вељковић, која је на позицији средњег блокера успевала да се супротстави троструким олимпијским шампионакама, додала је да је одиграла најбоље што је могла, као и све играчице у тиму, али да то није било довољно за пролаз у елитно друштво, док је Јована Бракочевић Игре назвала великим искуством.

"Ово је највеће такмичење, на њему учествују све земље и боре се за најпрестижније злато. Сада знамо да морамо да играмо много озбиљније уколико нешто желимо да постигнемо у овако јакој конкуренцији. Знамо где смо грешиле и то више себи не смемо да дозволимо не само на Олимпијским играма већ на било ком такмичењу", тврди Бракочевић.

Према запажању примача Јелене Николић, на путу ка реализацији планова везаних за дебитантски наступ на Играма наша селекција је сваки меч требало да одигра као четрвртфинални.

"Кубанке су један од фаворита за медаљу. Играле смо равноправно са њима и немам за чим да жалим, барем у овом мечу. Што се целог турнира тиче, очито да је ово био наш максимум у овом тренутку", закључила је Николићева.

Екипа Србије такмичење по групама завршила је на четвртом месту са две победе и три пораза.

Кубанке ће се у полуфиналној утакмици састати са екипом која изађе као победник из дуела Сједињене Америчке Државе - Италија, док се у осталим четвртфиналним паровима састају Јапан и Бразил, и Кина и Русија.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво