Србија савладала Египат

Одбојкашка репрезентација Србије пласирала се у четвртфинале олимпијског турнира, пошто је у последњој утакмици такмичења по групама савладала Египат са 3:0( 25:16, 25:13, 25:17).

Иако су за ривала имали недораслог противника, српски одбојкаши су играли максимално концентрисано и заслужено стигли до победе која их води у четвртфинале олимпијског турнира.

Предњачили су снажним сервисом Новица Бјелица, неухватљивим смечевима Иван Миљковић, који је остварио и највише поена на утакмици (14) и веома расположени Дејан Бојовић (13). Притом је све време функционисао блок, и Египћани су после само 56 минута били потпуно "разоружани".

Српски одбојкаши, чија форма је очигледно кренула узлазном линијом, састаће се у четвртфиналу са селекцијом САД која је у А групи заузела прво место.То ће бити одлична прилика за реванш за пораз који су одбојкаши Србије претрпели недавно у финалу Светске лиге у Рио де Жанеиру.

Утакмица Србија - САД игра се у среду 20. августа.

Утакмица је одиграна у Градској дворани пред око 6.000 гледалаца, а судили су Виктор Мануел Родригес из Порторика и Ибрахим Ал Нама из Катара.

Србија: Дејан Бојовић (13), Новица Бјелица (5), Бојан Јанић, Владо Петковић, Марко Самарџић, Никола Грбић (1), Милош Никић (8), Андрија Герић (1), Иван Миљковић (15), Саша Старовић (5), Марко Подрашчанин (4).

Египат: Хамди Авад (2), Абдала Ахмед, Мухамед Габал (12), Ваел Алиди, Ашраф Абдулхасан (1), Салех Јусуф (2), Хосамледин Гома (2), Мохамед Ел Наср Саиф (6), Махмуд Ел Кадр Абди (10)